24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Öğretmenlik…İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği.Dipsiz bir kuyunun içinde aydınlığa çıkmayı beklerken bize dokunan sihirli el öğretmen.Annemiz, babamız ,kahramanımız, inancımız, hayallerimize koşarken elimizden tutan meleğimiz.Köy öğretmeni Şefik Sınık’ın son sözleridir öğretmenlik.’’Bana çiçek getirin ,dünyanın bütün çiçeklerini buraya getirin!Bana öğrencilerimi getirin.’’Anadolu’nun en ücra köşelerinde bile yüzyıllardır söylenen bir türküdür öğretmenlerimiz.

Aslında bir gün yetmez onları anlatmaya. Hayatımızının her sayfasında onların eserleri  var.Yeryüzündeki her meslekte her makamda  bir öğrencisi var.Cumhurbaşkanı okumayı yazmayı ,Başbakan toplama işlemini,Doktor kalem tutmayı ,Asker vatan korumayı ondan öğrendi.Atatürk o kadar insanın içinde yeni nesli onlara emanet etti.

Onları ne saygı ve sevgimizden ne de sıcacık bir gülümsememiz den mahrum etmemeliyiz.Çünkü Atatürk’ün öğretmenleri her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyor. Ve asla unutmamalıyız ki hiçbir öğretmen ölmez ,onlar öğrencilerinin kalplerinde hiç yıkılmayan koca bir çınardır.

Tüm Atatürk Öğretmenlerinin Öğretmenler Günü kutlu olsun..

Etiketler:, , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın