ATAKENT’DE ŞEZLONG TEPKİSİ

atakentAtakent halkı şezlong konusundaki tepkilerini sahili temizleyerek gösterdiler. Atakent Mahallesi sakinleri, bu yıl yaz sezonunda şezlong işletmeciliğinin halka verilmeyeceğini açıklayan CHP’li belediyeye tepkilerini sahili temizleyerek gösterdiler.
Atakent Mahallesi sakinleri, bu yıl yaz sezonunda şezlong işletmeciliğinin halka verilmeyeceğini açıklayan CHP’li belediyeye tepkilerini sahili temizleyerek gösterdiler.
Yıllardır yaz sezonu boyunca şezlong işletmeciliği yaparak geçimini sağlayan, ancak belediye tarafından bu yıl vatandaşların şezlong işletmeciliği yapmasına izin verilmeyeceğini, belediye tarafından sahile şezlonglar yerleştirilip ücretsiz hale getirileceğini öğrenen ve halk plajı girişinde toplanan çok sayıda mahalle sakinleri, sahili temizlediler ardından basın açıklamasında bulundular. Mahalle sakinlerinin temizlik kampanyasına ve basın açıklamasına CHP Silifke Belediye Meclis Üyesi Ahmet Doğan ve CHP’den milletvekili aday adayı olan Elif Selvi de katılıp destek verdiler.
Mahalle Muhtarı Alper Doğan, yaptığı açıklamada, ilk olarak bu yıl sahilde şezlong işletmeciliğinin belediye şirketi tarafından ücretli olarak yapılacağının açıklandığını kaydetti.
Yıllardır şezlong işletmeciliği yaparak geçimini sağlayan halkın buna karşı çıktığını ifade eden Doğan, “Halkımızın karşı çıkmasıyla önce şirket adına ücretli yapılacak olan şezlong işletmeciliğinin ücretsiz olarak yapılacağı açıklandı ve halkımızda haklı olarak tepkilerini göstermek amacıyla burada toplandı” dedi.
Muhtar Doğan, açıklamasının devamında, “Bizim büyüklerimiz, ebelerimiz, dedelerimiz mücadele vererek bu sahilleri bizlere miras olarak bıraktılar. Biz Atakent sakinleri olarak geçimimizi buradan sağlamamız gerekir. Yıllardır yazın 2 ay şezlong ve büfe işletmecisi olarak geçimimizi sağlıyoruz. Burada okula giden, öğrencisi olan, yada başka geçim kaynağı olmayan birçok insanımız var. Belediye başkanımız Sayın Mustafa Turgut buradaki halkı hiçe sayarak bazı önlemler aldı. Buradaki şezlongları ücretsiz olarak yaptı. Ben bunun gelişimini açıklayacağım bu halka. Başkanımız buraya gelmedi ama Belediyeye ait şirket yöneticileri geldi ve buradaki 15 kişinin ekmek kapısı olan şezlong yerlerini belediyenin bünyesine istedi. Belediyenin şezlong yerlerine ihtiyacı olmadığını söylememize rağmen üstelettiler. Bize buradaki insanları çıkartıp şirketimize vereceksin dediler. Hatta bazıları da sahilin çöpünü almayız diye beni tehdit ettikleri de oldu. Halkın şezlonglarını sahile attıklarını görünce belediye başkanımız ve ekipleri buradan para kazanamayacaklarını görünce ücretsiz yaptılar” dedi.
İsmini açıklamak istemeyen mahalle sakinlerinden bir bayan ise, “ Sayın Başkanım buranın halkından oy isterken hiç kimseyi ekmeğinden etmeyeceğini söylemişti ve bizzat kendi kulağımla duymuştum. Ama geçen sene zar zor idare etti, bu sene yaz gelmeden bütün milletin ekmeğiyle oynadı. Buradaki halkımızın hiçbir geliri yok. Sadece iki ay limonda çalışıp burada da 45 gün şezlong çalıştırmak. Kimisinin çocuğu var okuyacak, kimisi kız gelin edecek, kimisi oğlan everecek, bazısı ev yaptıracak. Yani bu millete yazık. Bu halk ne yapacak, neyle geçinecek, elini vicdanına koysun milletin ekmeğiyle oynamasın. 4 sene kaldı insan insana her zaman lazımdır, bunu da unutmasın” dedi.
Halil Türe isimli mahalle sakini ise, “Atakent halkındanım, yazım şezlong işletmesi yapıyoruz. Başka yapacak hiçbir işimiz yok. Başkanımız bu insanların ekmeğiyle oynuyor. Buradaki insanlar çok zengin insanlar değildir, tarımla uğraşıyor yada işçidir. Yazın üç beş kuruş kazanıyorlar geçimini sağlıyorlar. Şimdi hırsızlıkmı yapsın bu millet, ne yapsın yani şu saatten sonra. Başkanım hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım diye söz verdi ama şuanda ben CHP’ye oy verdim ama pişmanım. Çünkü neden ben sadece kendimi düşünmüyorum bütün Atakent halkını düşünüyorum bunu” dedi.

Etiketler:, , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın