BARCELONA’DA SİLİFKE TANITIMI

medcities-1jpgSilifke Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu Akdeniz Şehirleri Belediyeler Birliği (MEDCITIES) genel kurul toplantısı İspanya’nın başkenti Barcelona’da yapıldı.
Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin üyesi bulunduğu Akdeniz şehirleri Belediyeler Birliği (MEDCITIES)’ne üye olan Silifke Belediyesi,  bu toplantıda Belediye Temsilcisi Emine Sevgi Şimşek tarafından temsil edildi. 21-22 Kasım 2013 tarihleri arasında Barcelona şehrinde düzenlenen toplantıda ayrıca Silifke ve Türkiye’nin de tanıtımı yapıldı.
İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen toplantıya, Silifke Belediyesini temsilen katılan Belediye Temsilcisi Emine Sevgi Şimşek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Barcelona şehrinde düzenlenen ve iki gün süren toplantıya Silifke Belediyesi’ni temsilen katıldım. Toplantıya ev sahipliği yapan İspanya’nın Barcelona Belediye Başkanı Xavier Trias I Vidal de Llobatera’nın ayrı bir önem verdiği Silifke’mizle ilgili biz de bir tanıtım yaptık. Toplantıya katılan birlik üyeleri, önümüzdeki dönemlerde Silifke yararına yapılabilecek  Sürdürülebilir Kentsel Gelişim projelerini konu alan projeler üzerinde değerlendirmelerde bulundular. Türkiye’den sadece İzmir Büyükşehir  Belediyesi ve Silifke Belediyesi’nin üyesi bulunduğu toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi de gözlemci olarak katıldı. Toplantıda ayrıca 5 yılda bir düzenlenen toplantıların bundan sonraki dönemlerde yılda bir kez yapılması da kararlaştırıldı. Akdeniz’e kıyısı olan ve 26 ülkenin üyesi bulunduğu Medcities Birliği’nde bir seçim heyecanı yaşandı. Silifke Belediye’mizin de oylamaya katıldığı seçimlerde birlik başkanlığını yürüten İtalya’nın Roma Belediye Başkanı Ignazio R. Marino yeni görevi Fas Tetvan Belediye Başkanı Dr. Mohamed Idaomar’a devretti. Birliğe üye sayısının artırılması ve üyeler arasında var olan işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için fikir birliğine varan Medcıtıes Birliği, işbirliği konusunda en kısa zamanda tekrar bir araya gelme kararı aldı. Ev sahibi İspanya’nın Barcelona Belediye Başkanı Xavier Trias I Vidal de Llobatera’nla yaptığım görüşmelerde Silifke’nin  birliğe üyeliğinin devam etmesi ve bu konuda projelerin Medcıtıes birliğine ulaştırılmasına başkanlık eden Silifke Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel’e de teşekkür ederek selam ve sevgilerini bildirdi” dedi.

Etiketler:, ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın