BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI

meclisekim-1jpgSilifke Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.
Bayram Ali Öngel başkanlığında toplanan belediye meclis üyeleri, ekim ayı olağan meclis toplantı gündemini oluşturan 9 maddeyi ele aldı.
Belediye Yazı İşleri Müdürü Cemil Doğan tarafından açılış ve yoklamanın ardından, bir önceki toplantıya ait tutanağın okunup oylaması yapıldı.
Plan ve Proje Müdürü Mimar İsa Yüksel tarafından imar komisyonundan gelen evraklar okundu. Hazırlanan raporlar üzerinde fikir alış verişi yapan üyeler, bu maddeleri de oy birliği ile kabul ettiler. 2014 yılı performans ve yatırım programı ile ilgili hazırlanan rapor ise bütçe komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi.
Belde belediyelerden gelen 2 ayrı madde ile ilgili hazırlanan rapor da okunarak karşılıklı görüşmeler yapıldı. Bu iki madde de oy birliği ile karara bağlandı. Silifke Kent Konseyinde görüşülen ve alınan kararla Belediye Meclisine sunulan “Çanakkale ve Ankara(Anıtkabir) gezi projesi” ile ilgili madde de görüşüldü. Proje hakkında bilgi veren Silifke Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun yaptığı açıklamada, “Silifke sınırları içerisinde yaşayan 72 öğrencimizi Ankara’ya (Anıtkabir), 72 öğrencimizi de Çanakkale’ye geziye götürmeyi planladık. Kent Konseyi gençlik meclisimiz tarafından hazırlanan projenin amacı, genç beyinlere Atatürk sevgisini yerleştirmek, Atatürk ve silah arkadaşlarının başardıkları işleri yerinde göstermek amacıyla bir gezi düzenleyeceğiz.  Öğrenci seçiminde ortaokul son sınıf öğrencisi olmak, seçildiği ilçede en az iki yıldır yaşıyor olmak, okulda başarılı olmak ve ekonomik açıdan dezavantajlı olmak kriterleri aranacaktır. Silifke Belediyemizin de katkıları ve Kent Konseyimizin gayretleri ile hazırladığımız bu projeyi kısa sürede hayata geçrimeyi hedefliyoruz. Projemize destek veren konsey üyelerimize, Silifke Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel’e ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diyerek proje hakkında bilgiler sundu.
Kent konseyinden gelen tüm projeleri mutlaka belediye meclisinde görüşmeye açtıklarını ve imkanları ölçüsünde projelere destek verdiklerini açıklayan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’de konuşmasında, “Kent konseyimiz, kadın meclisimiz, gençlik meclisimiz ve çocuk meclisimizce hazırlanan ve belediye meclisine sevk edilmesi uygun görülen tüm projeleri biz de Silifke Belediyesi ve belediye meclisi olarak hassasiyetle ele alıyoruz. Bugünde meclisimize gelen Çanakkale ve Anıtkabir gezisi projemizi de belediye meclisimiz uygun görmüştür. Bu proje ile ilgili olarak kent konseyimizle birlikte bir çalışma başlatarak öğrencilerimizi hem Çanakkale’ye ve hem de Ankara’ya (Anıtkabire) götüreceğiz” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın