BELEDİYEDEN ATIK SU ÜCRETİ AÇIKLAMASI

eyuparslanjpgSilifke Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, son günlerde kamuoyunda ortaya atılan içme suyu ücretleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Yardımcısı Arslan yaptığı açıklamada, mevcut hükümet tarafından 27 Ekim 2010 tarihinde Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanunun 11. maddesine göre hazırlanan yönetmelik gereğince atık su altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisleri tarifelerinin tahsiline başlandığını açıkladı.

Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada,“Mevcut hükümet 27 Ekim 2010 tarihinde yayınladığı kanuna göre atık su altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisleri tarifelerinin uygulamaya koymuştur. Bu kanuna istinaden biz de Silifke Belediyesi olarak ilçede bulunan Türkiye Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen, Ticaret ve Sanayi Odası, Bakkallar ve Bayiler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Tüketici Hakları Derneği, Muhtarlar Derneği, Sim-Koop, Minibüsçüler Odası,  yerel ve ulusal basın temsilcilerini de davet ederek hükümetin abonelerden alınmasını öngördüğü ücretleri masaya yatırdık. Belediye olarak bu konuda vatandaşlardan alınmasını öngördüğümüz en alt limitten değerlendirdiğimiz meskenlerden aylık 3 TL (KDV hariç) atık su ücreti (su abonelerinin ihbarnamelerine tükettiği su m3 başına 0,39 TL), (KDV hariç) yansıtılması konusunda fikir birliğine vardık.  Belediyemiz su tahsilatını iki ayda bir yapması nedeniyle abonelerin su faturalarına evsel katı atık ücreti (KDV hariç 3 TLx2 ay) 6 TL olarak yansımaktadır. İşyerleri ve diğer kurumlardan alınacak olan evsel katı atık toplama ücretlerinin ise 5 ila 100 TL arasında değişmektedir. Yasa gereği su faturalarına yansıyan m3 başına alınan atık su ücretidir. Yine mevcut hükümet tarafından 27 Ekim 2010 tarihinde Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanunun 11. maddesine göre hazırlanan yönetmelik gereğince mesken, işyeri ve kurumlardan alınacak olan evsel katı atık ücreti su faturalarına yansıtılması gerekmektedir. Bu uygulamadan dolayı halkımız su ücretlerine zam yapıldığını düşünmektedir. Bu şekilde tahsil edilen paralar yasa gereği atık su ve evsel katı atık hizmetlerinin yürütülmesinde harcanacaktır. Silifke Belediye meclisimiz içme suyu ücretlerine hiçbir şekilde zam yapmamıştır” diyerek vatandaşları bilgilendirdi.

Etiketler:

Bir Yanıt to “BELEDİYEDEN ATIK SU ÜCRETİ AÇIKLAMASI”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-content\themes\boldnews\includes\theme-comments.php:65 Stack trace: #0 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-content\themes\boldnews\includes\theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-wp-walker.php(144): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\comment-tem in C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-content\themes\boldnews\includes\theme-comments.php on line 65
    WordPress › Hata