BENİM HOCAM “RAMAZAN YETGİN”

 

Hemşerimiz Tarihi Sevdiren Adam RAMAZAN YETGİN ile tanıştık sıcak, samimi ve güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Gerçekleştirdiği ve ilerde gerçekleştirmeyi düşündüğü güzel projelerden bahsetti. Sıcak samimi sohbeti ve bilgisiyle ona neden “Tarihi Sevdiren Adam” dediklerini yakından tanıyınca daha iyi anladık.

Ramazan YETGİN 1982 yılında Silifke ilçemizde doğmuştur. 7 yaşına kadar Silifke’de yaşamış. İlkokul birinci sınıfı Silifke’de okuduktan sonra babasının tayini Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çıkınca ailece Ankara’ya yerleşmiş. Ankara’ya geldikten sonra ilköğretimi Yenimahalle’de, ortaöğretimi Siteler’de okuduktan sonra 2001 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tarih bölümünü okumaya başlamış, 2005 yılında Tarih bölümününden mezun olmuş. Okulu bitirdikten sonra askere gidip gelmemin ardından dershanelerde öğretmenlik yapmaya başlamış.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için tarih öğretmek amacıyla derslere girmeye başlamış. Farklı anlatım tarzı ve bilgisiyle bir çok öğrencisinin memur olmasını sağlayan Ramazan Hoca Memur olan öğrencilerinin doğuda göreve başlamasından sonra orada ki öğrencilerin isteği üzerine 2014 yılında ilk video derslerini çekmeye başlıyor. İzlenme oranları ve öğrencilerinden aldığı olumlu tepkiler sayesinde kendini sürekli geliştirerek yenileyerek devam ediyor.

çok kısa zamanda milyonlarca tıklanma alan ve her konu için videoları öğrencileri tarafından beklenmeye istenmeye devam edince, “Benim Hocam” Adıyla kendi sisteminde projesini geliştirmeye karar veren Yetgin Ankara da Benim Hocam Kitap Kafeyi kuruyor. Kütüphane ve yayınevi konseptini birleştirerek öğrencilerin ders çalışabileceği kitap alabileceği sınırsız wifi sayesinde video dersleri takip edebileceği Kitap kafe konseptini hayata geçiriyor.

“Benim Hocam” Farklı derslerde Alanında başarılı ve kendini yetiştirmiş çok sevilen doğal samimi hocalarıyla video derslerine devam etmeyi sürdürecek. Benim Hocam Kitap Kafe konseptinide Türkiye geneline yaymayı düşündüğünü söyleyen Yetgin. İlerde sürekli ders anlatımının olacağı bir televizyon kanalı kurmayı hedeflediğini söyledi.

Sanki yıllardır Ramazan Hocayı tanıyormuş gibi çok sıcak samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Öğrencilerinin onu neden bu kadar çok sevdiğini yakından tanıyınca daha iyi anladım hem bilgili hemde içimizden biri şiveli doğal konuşmasıyla çok ağır diye bildiğimiz tarih konularını bile herkesin rahatlıkla anlayabileceği doğal şekilde anlatıyor.

İşte bu yüzden bir çok insan Benim Hocam Ramazan YETGİN diyor.

Etiketler:, , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın