BİR KONAK DAHA KURTARILIYOR

serifeal-1jpgSilifke Belediyesi tarafından hazırlanan tadilat projesi ile çalışmaları devam eden Şerife Al konağında çalışmaların devam ettiği açıklandı.
“İlçede bulunan tarihi miraslara gözümüz gibi bakıyoruz” diyen Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belediye tarafından restore edilerek halkımızın hizmetine sunulan Mürüvvet Hanım Konağının yanı sıra hayırsever vatandaş Şerife Al tarafından belediyeye bağışlanan tarihi konağı da restore ederek bir konağı da yıkılmaktan kurtaracaklarını belirtti. Müteahhit firma tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Öngel,  devam eden restorasyon çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.
Belediye tarafından yürütülen restorasyon projesi hakkında bilgiler veren Silifke Belediye Başkanı Öngel, “İlçemizde bulunan bu ve buna benzer tarihi konaklar zamanla yıkılmaya yüz tutmuş veya tahrip edilmektedir. Duyarlı vatandaşlarımız bu tarihi binaları restore etmemiz ve halkımıza yeniden kazandırabilmemiz için belediyemize bağışlamaktadır. Bu binalarda birisi olan Şerife Al Konağında ise biz de belediye olarak bir restorasyon projesi başlattık. Şu anda da çalışmalarımız devam ediyor. Aslına uygun olarak yürüttüğümüz çalışmalar sonunda bu tarihi binamızı da kurtarmanın sevincini yaşıyoruz. Tadilatı bittiğinde ise bu tarihi binayı çok iyi bir şekilde değerlendirerek hem topluma kazandıracağız. Hem de bu binamızı daha aktif hale getireceğiz. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diyerek çalışmaları yerinde inceledi.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın