BORÇSUZ BELEDİYEYİZ

vergihaftasi-1jpgSilifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, vergi haftası nedeniyle kendisini ziyarete gelen Vergi Dairesi Müdürü Şevket Şengül, Müdür Yardımcısı Hasan Kömürcan, Gelir Uzmanları Birgül Kocaer ve Mahmut Sevim’i makamında kabul etti.

Silifke Belediyesine gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belediye olarak hiçbir kurum ve kuruluşa borçlarının bulunmadığını belirterek, ödemelerde önceliğin vergi, SSK, TEDAŞ ve işçi alacaklarının aldığını bildirdi. Vergilendirme ödevini eksiksiz yerine getiren Silifke Belediyesine teşekkür eden Vergi Dairesi Müdürü Şevket Şengül, vergi haftası nedeniyle Başkan Öngel’e vergi haftası rozeti takarak bir buket çiçek verdi. Vergide gönüllü uyumluluğunu sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Vergi Dairesi Müdürü Şevket Şengül, “Ülke kalkınması açısından verginin önemi hepimizce malum. Vergi toplama konusunda ise gönüllü uyumluluğu sağlama konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ülke kalkınmasıyla paralel olan vergi toplamada idari olarak eski yapının önüne geçilerek vergi konusunu daha kolay ve gönüllü hale getirmeyi hedeflemekteyiz.”şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin tüm kurum ve kuruluşlara olan borçlarını ödedik. Şu anda belediye olarak öncelikli ödemelerimiz SSK, Vergi, TEDAŞ ve işçi alacaklarıdır. Kalan parayı ise hizmete dönüştürüyoruz. Kurumlardan gelen istekleri de imkanlarımız dahilinde çözmeye gayret gösteriyoruz. Şu anda yürüttüğümüz belediye hizmetlerimizi hizmet satın alarak daha da çoğaltıyoruz. Hiçbir kurum, kuruluş ve kişilere belediyemizin borcu yoktur” dedi.
Vergi haftası nedeniyle tüm vergi dairesi personelinin haftasını da kutlayan Başkan Öngel, Ülke kalkınması açısından verginin önemli olduğunu ve bu konuda insanların her geçen gün daha da bilinçlendiğini söyledi.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın