DALYANDA KAMP KEYFİ

yenii

Mersin Gençlik İl spor Müdürlüğü  önünden 08.00 de hareket edilerek, belirlenen duraklarda katılımcıların alınması ile program başlamış oldu. Susanoğlu’nda verilen kahvaltı ve ihtiyaç molasından sonra, Arkum yolu üzerinden Tozara kanalının denize birleştiği yerden kendi araçları ile gelen katılımcılarla yürüyüşe başlanmıştır.  Sahilden kumsalda başlayan yürüyüş Göksu ırmağının denizde döküldüğü yerde daha önceden sağlanan balıkçı tekneleriyle batı kıyısına geçişleriyle devam etmiştir. Kurtuluş Köyü Balıkçılık Kooperatifine ait dalyan ve balıkçılık işletmelerinde ilk günün parkuru son bulmuştur.

Araçlardaki çadır ve diğer kamp malzemeleri indirilerek belirlenen yerlere kurulan çadırlar ortama değişik, renkli görüntüler sunmuştur. Bu arada akşam yemeğim iz ve eğlence faslının hazırlanması ile ortam tamamlanmış oldu. Geç saatlere kadar süren kamp ateşi başındaki eğlence, güzel anıların yaşanmasına da ortam sağladı, tanışma ve arkadaşlıkların dostluğa dönüşmesine etken oldu.

Sabaha karşı çıkan meşhur Silifke Poyraz’ı ilk defa gelen katılımcılarımıza kötü bir sürpriz oldu.  Pazar gününün ilk saatlerine,  yapılan kahvaltı hazırlığı, kamp toplama ve en kötüsü böyle güzel bir yerden ayrılma telaşı sığdırıldı. İkinci gündeki yürüyüş parkurumuz batıya Kum Mahallesi, Taşucu’na doğruydu. Solumuzda Paradeniz, sağımızda Akgöl lagünleri arasında arkamızda Silifke Poyrazı ile devam eden parkurumuzu hava muhalefeti nedeniyle Seka Feneri yolunda bitirmek zorunda kaldık.  Aracımız binerek Taşucu’na geçildi. Burada yemek molası ve sonrasında ise “ Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı”  tarafından yaptırılan AMPHORA MÜZESİ gezilmiştir.

Ve güzel bir etkinlik daha son bularak MERSİN’e doğru yola çıkılmıştır.

 

Öncelikle böyle bir grubun oluşmasında emeği geçen Rıfat ÜGDÜL arkadaşıma çok teşekkür ederim. Ayrıca yemek, konaklama ve Göksu ırmağını geçmemizde yardımcı olan Kurtuluş Köyü Kooperatif Başkanı Mehmet KAPLAN’a ve çalışanlarına, Taşucu’nda böyle bir vâkıfın ve müzenin kurulmasına önderlik eden Aslan EYCE’ye  çok teşekkür ederim. Böyle bir etkinlikte benim  yanlarında  rehberlik yapmamı isteyen grup başkanımıza ayrıca teşekkür ederim.

Eski bir Silifkeli olarak böyle güzel bir doğanın alternatif turizm açısından daha verimli kullanılması amacıyla yapılacak her türlü çalışma içerisinde bulunacağımı buradan belirtirken tüm doğa severlere iyi günler dilerim.

Alternatif Turizm adına yapılan bu güzel etkinliklerin devamını diliyoruz.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın