DUVARLARI KONUŞTURAN ADAM “İLKER SARI”

Farklı bakış açıları içinde hayata bakan ve gerçeklikten yola çıkarak, sınırsız düşlerle beslenerek,hayaller ve imgelerle donatıp, dünyasını renklerin dili ile ortaya koyan ressamların yolunu yordamını merak eder,bilmek isteriz.

İşte bu yüzden sizleri,resim sanatına ilgi duyanlarin ilgisini çekeceğini düşündüğüm genç bir sanatçıyla tanıştırmak istiyorum.. Kendisi ile yaptığımız röportajla sizleri başbaşa bırakıyorum.

Son zamanlarda yaptığınız çalışmalar gerek ulusal gerek bölgesel medya gruplarında yer aldı.Duvarları renklerle konuşturan İlker Sarı kimdir?

1982 Silifke doğumluyum.Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi A.B.D Resim-İş Öğretmenliği mezunuyum.İlk profesyonel sanat eğitimi mi sanatçı Halit Aker’den aldım.Üniversite eğitiminden sonra bir dönem ünlü ressam Bedri Baykam’dan Modern Sanatlar üzerine eğitim aldım.Bu süre zarfında 11 kişisel sergi ve çeşitli karma sergilere katıldım.Çesitli yarışmalar da derece ve ödüller aldım.Halen Sanatsal çalışmalarıma devam etmekle birlikte Eğitimci/Öğretmen olarak görev yapıyorum.

Özellikle son zamanlarda yaptığınız çalışmalar ses getirdi.. Çıkış hikayesi nedir?

Aslında herşey bir çay sohbetinde başladı.Görev yaptığım bölgenin İlçe Emniyet Müdürü ile sohbet ederken çıktı ortaya.Bölgedeki terörle mücadele kapsamında kamu binaları önüne yerleştirilen beton güvenlik bariyerleri vardı.Bu bariyerler bana o ünlü “Berlin Duvarı”mı hatırlattı..Sessizdi… Soğuktu.

O duvarları sanat ile konuşturmak istedik.. Gerekli bürokratik izinlerden sonra start verdim..Ortalama -30 derecelerde çetin kış şartlarında çalıştım..Bu çalışma bölge halkı için de bir ilkti. Ve arkasından diğer çalışmalar…Birlik ve beraberlik mesajı veren “DOĞUDAN BATIYA TÜRKİYE’M”ve “TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN ABİDE ŞAHSİYETLER” Yurt geneli tüm bölgeler de ve ulusal medyada yer aldık..Bu aynı zamanda Bölge’nin tanıtımına da katkı sağladı.

Bölgemizde yapacağınız yeni çalışmalar var sanırım?

Evet.. Şuanda Şirinköy Kahvaltı yerleşkesinde bir çalışmam oldu.. Şimdi yine bir çalışmam olacak.Bu SİLİFKE İÇİN BİR İLK !

Şuan dünya ve Avrupa’da revaçta olan bir 3-D Rüzgârı, çılgınlığı var.Bu rüzgarı Silifke’ye taşımak istiyorum. Çünkü Türkiye’de bile örnekleri çok az. Sadece İstanbul’da birkaç tane.

Silifkeli Hemşerimizin Ulusal çapta böyle böyle güzel çalışmalara imza atmış olması bizleri çok gururlandırdı. Silifkemizin de bu güzel çalışmalarla tanıtılması çok güzel, teşekkür ediyoruz.

Başarılarınızın Devamını diliyoruz İLKER SARI Hocam…

Etiketler:, , , , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın