EMİN ÇAKMAK TAMAM GİBİ…

100Türsab Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği 21.Dönem başkan adayı Emin Çakmak ile bir öğle yemeğinde beraberdik. Kendisini sektörel liderliklerinden tanıyor ve takip ediyordum , Türkiye’nin temsilinde başarılı ve genç bir dostumuzdu.

Bu sefer Türsab’ı konuştuk elbette. Karşımda ne istediğini bilen , ayakları yere basan , tüm projelerinin neredeyse alt yapılarını tamamlamış , teşkilatçılığı ile ”işte Türsab’ın aradığı başkan” dedirtten bir görüntü oluşturdu. Turizm olgusunu bütünüyle ele alan acenta-otel barışını sağlayabilecek , Türsab’ı gelecek yıllara taşmaya iddaalı duruşu ile yeni jenerasyon Turizmcilerin temsilcisi gibiydi.

Hepimizce bilinen sorunların analizi ve çözüm noktalarında enerji harcamayı göze almış olması bile içimize su serpmeye yetti. Projeleri ile sadece Türsab değil Türkiye’yi bir üst klasmanda yer almasını sağlayabilecek olması düşüncesi bende belirdi.

Öyle ki Türkiye’nin son dönemlerde ki etkin politikaları ve ekonomik gücünü arkasına alarak başta yakın bölgelerde olmak üzere dünyanın her köşesinde iş yapabilir olmasını hedeflemesi etkileyiciydi , bu görünüş Türsab’ın asli görevlerini bile yapamaz ve kendi iç barışını bile sağlayamaz bir noktadan ; dünyada etkin bir örgüt gömleyini giymek istemesi yoğun emek ve enerjinin harcanmasının göze alınması ile olabilirdi.

Benim görüşüm de bu yönde, balkan ülkelerinde , avrupa da ve ortadoğu coğrafyasında etkinliğini ekonomik ve politik olarak arttırmış olan Türkiye ; sektörel açılımlarını da bu bölgeler üzerinde eş zamanlı yürütebilmelidir , aksi takdirde her zaman kaldığımız gibi geç kalmış olmanın ahh vahh larıyla turizm hayallerimizi bir sonraki yıla ve daha sonraki yıllara taşımaktan kurtulamayız.

Sayın Emin Çakmak üstlendiği bir çok dernek, vakıf ,komisyon üyeliği ile görev aldığı fahri konsolosluk ünvanları ile kendini Türkiye’nin tanıtımına adamış biri , aslında Türkiye turizminin çalıştığı ülkelerde ki yüzü olmuş.. Etkinlikleri workshop ve çalıştayları ile Türkiye turizminin yeni ülkelerde yer almasını mevcud ilişkilerin geliştirilmesi hususunda çok başarılı çalışmalara imza atmış.

Uyumlu kişiliği ve pozitif tavrı Ankara ile olan sektörel ilişkilerimizi de düzenleyecek görüşündeyim. Uyum ve ahengli çalışmanın tahsisi projelerin hayata geçirilmesinin de temeli olacaktır.

Bence Emin Çakmak Tamam Gibi ; şimdi yapmamız gereken doğru adayın ardında durmayı başarabilmektir.

Saygılarımla ve esenlikler dilerim.

PTYB Başkanı : Umut ÇAKIRHAN

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın