EMITT 2016’DA SİLİFKE

silifkeDünya turizm sektörünün önde gelen fuarlarından olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT-2016) bu yıl Silifke ayrı bir standa Silifke Güzelliklerini ve ürünlerini Sergilendi tanıtıldı, Silifke standımız Çok büyük ilgi gördü, ve en iyi Çıkış Yapan stand Ödülü Aldı. Kültür Turları kapsamında ‘’Destinasyon Silifke’’ olarak acentelerin ve büyük tur operatörlerin ilgi ve dikkatlerini çekerek tur programlarına dâhil olmak için çalışmalar yaptık. Sayın Silifke Kaymakamımızın komite Başkanlığında, Silifke Belediyesi ve Başkanımızın, odalarımız, Kooperatiflerimiz, Silifkeli turizmcilerimizin destekleri, katılımları ve Silifke Turizm Derneğimiz Çalışmalarıyla, Bol bol Silifke çantaları içerisinde Silifke tanıtım kitapları, Silifke tanıtım cd’si, Silifke Türküleri cd’si,Turizm İşlemeleri kitapçığı, Silifke Turizm işletmelerinin broşür ve materyalleri, tahta kasıklar, magnetler, Silifke temalı tabak ve kupalar dağıttıldı. Standımızı ziyaret misafirlerimize Yoğurtlu lokum, cezerye, Silifke Çileği, Portakal, limon, ve Silifke yoğurdu ikram edildi. Halk oyunlarımızın ile gösterileri ilgi odağı olduk. Kafeslerde canlı Silifke kınalı keklikleri sergilendi. Silifke Halk Eğitim tarafından hazırlanan iğne oyaları ve el işleri sergilendi. Akvaryumlarda Göksu deltasına has mavi yengeç ve yılan balıklarını canlı canlı sergilendi. Standımızı yerli yabancı binlerce Turizmci, ulusal ve uluslar arası tur operatörleri, Acenteler, yerel ve ulusal tv kanalları, Gazeteler ve radyolar ziyaret ederek bilgi aldılar. Kaymakamımızın tecrübesi ,kişisel çevresi ve iletişiminin ulusal basının Standımıza ilgisini artırdığını gördük.

Fuar Boyunca Silifke Standımıza Gerçek bir Silifkeli gibi Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve Yönetim kurulu üyeleri, Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ve yönetim kurulu üyeleri, Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Üstün Zayim Ve Silifke Halk Oyunları, Silifke halk eğitim öğreticileri, Silifke Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman, Silifke Turizmi Geliştirme Tanıtma ve Yardımlaşma Derneğimiz Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliği ve katılım yapmışlardır. Silifke Kaymamımız Şevket Cinbir’in davetlisi olarak, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin il kültür ve turizm müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin turizm platformu başkanı Türsab yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar ziyaret ettiler.

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Avcı ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Kumkapı’da düzenlenen Silifkeliler yemeğine misafir olarak katıldık kendilerine teşekkür ediyoruz..

Sayın Kaymakamımız Şevket Cinbir,in Bütün Silifkelileri bir araya getirerek yapılmasını sağladığı bu organizasyon yakın zamanda daha etkili tanıtımlarımız ile Silifke turizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağına hiç şüphemiz Kalmadı, Silifke buna benzer bütün fuarlarda olmalı birlik olmalı ve ismini ancak ulusal ve uluslar arası fuarlarda duyuracaktır.
Emegi geçen Başta Bizleri bir araya getiren Sağlamış olduğu bu birlik ve beraberlik için bizlere Başkanlık eden Silifke Kaymakamız Şevket Cinbir’e, Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut ve ekibine,Silifke de bulunan oda başkanlarına ve yönetim kurullarına, Stk temsilcilerine, ve personellerine, Silifke halk eğitim öğreticilerine, İstanbul da bizleri ziyaret eden yalnız bırakmayan Silifkelilere, ve son olarak da Canla başla çalışan Silifke Turizmi Derneğimiz Yönetim Kurulu üyelerimize ve dernek üyelerimize Şahsım adına çok teşekkür ederim.

Ali KÜÇÜK

Silifke Turizmi Geliştirme Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı

Etiketler:, , , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın