EMITT FUARINDA MERSİN

 silfke

THY- A.O. sponsorluğunda ve EKIN- ITE Group tarafından organize edilen Fuarda geçen yıl 70 ülkeden 4000 katılımcı yer almış ve TUYAP Fuar alanının o yıl mevcut salonlarının neredeyse tamamı kullanılarak düzenlenmişti.

Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde 19 uncusu, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği ile TUROFED-Türkiye Otelciler Federasyonu, TYD- Turizm Yatırımcıları Derneğinin ortaklığıyla düzenlenen EMITT fuarı.

Bu yıl yine yüksek katılımla gerçekleşen Fuarda Mersin tüm güzellikleriyle  yer aldı.

Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibi şehrimizi EMITT Fuarında güzel gösterileriyle temsil ettiler. Kültürel ve Tarih güzelliklerimizin her yönleriyle en iyi şekilde tanıtıldığı fuarda;

Başkan Kocamaz, Mersin’i ayağa kaldırmak için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. “Mersin için herkesi birlik olmaya davet ediyorum. Biz bir araya gelirsek,  bütünleşirsek, ortadaki taşı çok daha kolay kaldırırız. Biz  bu iş için varız. Bu mücadelede, Mersin’e hizmet yolunda, herkesi destek vermeye bekliyoruz” ifadesini kullandı.

    Düzenlenen bütün turizm fuarlarına, Mersin’i dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak için katılmak istediklerini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin, bundan sonra ülke içerisinde açılan her fuarda olmaya devam edecek. İnşallah 12 -15 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara’da yine tanıtım günleri düzenleyeceğiz. Bununla ilgili gerekli hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

   Mersin’i  aynı zamanda  bir spor  kenti  yapmak için kolları sıvadıklarının bilgisini veren Başkan Kocamaz,”Mersin’de yine bir ilki gerçekleştirerek, Nisan  ayı içerisinde  Anamur’dan Adana’ya  kadar  Mersin’in bir ucundan bir ucuna,  5 gün sürecek bir  bisiklet turnuvası tertip ettik. İnşallah bunu da  en kısa  sürede uluslararası  hale  getireceğiz. Tarsus’ta 10-12 yıl önce uluslararası yarı maraton başlatmıştık. Tam maratonu da inşallah Eylül ayı içerisinde  Mersin’de gerçekleştireceğiz. Bu konu Uluslararası  Atletizm Federasyonu’nun  gündemine alındı. Artık Mersin, spordaki başarısıyla da dünyaya  tanıtılmış olacak. Dünyanın değişik ülkelerinden maratoncular  Mersin’e gelecekler  ve Mersin’in tanıtımına katkı  sunacaklar” diye konuştu.

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın