ESKİ KAYMAKAMDAN ÖNGEL’E ZİYARET

aonal-1jpg1973-79 yılları arasında Silifke Kaymakamlığı yapan ve Silifke festivalinin (Kültür Haftası) ilk kutlamalarının yapılmasına öncülük eden Silifke eski Kaymakamı Ahmet Önal, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret etti.
Silifke festivali (kültür haftası) kutlama komitesine kendisinin başkanlık ettiğini bilirden Kaymakam Ahmet Önal, ilk komite toplantısını dönemin belediye başkanı merhum Ali Önder, komite üyeleri Kayhan Barlas, Cavit Erden, Hüseyin Borçak, Tekin Atay, Arif Kadıoğlu ve Cem Cuma Ocaklı ile birlikte yaptıklarını da açıkladı. Festivalin ilk kutlamalarında ve daha sonra ki yıllarda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Kaymakam Önal, Silifke festivalinin 40. yılına taşınmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini de belirtti.
Her yıl düzenlenen kültür haftası kutlamalarına Silifke’ye özgü bir değerin de ortya çıkarılmasının çok yerinde bir karar olduğuna da işaret eden Kaymakam Ahmet Önal, 40. yılda hazırlanan festival kitabını da çok beğendiğini söyledi. Başkan Öngel kendisini ziyarete gelen Kaymakam Önal’a Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Lutfi Uğur tarafından hazırlanan ve içerisinde 1974 yılından 2013 yılına kadar kutlanan kültür haftasının bilgi, belge ve fotoğraflarının da yer aldığı bir kitabı sundu. Böylesine kalıcı ve önemli bir eseri Silifkelilerle ve sanatseverlerle buluşturan başta Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’e, kitabın yazarı Kültür Müdürü emekli öğretmen Lutfi Uğur’a ve fotoğraf arşivi ile kitabı daha da zenginleştiren Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mevlüt Partal’a teşekkür ettiğini yineledi.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın