FESTİVAL KUPASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

futbolturnuvaUluslar arası Silifke Kültür Haftası kutlama programı içerisinde sportif faaliyetler dalında 10 yıldır geleneksel hale getirilen festival kupası futbol turnuvası şehir stadında düzenlenen törenle başladı.
Merkez, köy ve belde okullarından toplam 10 takımın katıldığı futbol turnuvası 19 Mayıs 2013  tarihinde sona ereceğini açıklayan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, turnuva açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ortaöğretim okulları Futbol Turnuvasını 2004 yılında Uluslar arası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içinde başlattık.  Bu yıl 10.sunu yapacağımız bu turnuva artık geleneksel hale geldi. 2004 yılındaki Kültür Haftamızın özel ismi “Çilek Yılı’ydı.”  Bu yılki 40. Uluslar arası Kültür Haftamızın adını da “Mavi Akdeniz” yılı olarak verdik. Bu gün başlayacağımız ve üç grup halinde karşılaşmaları yapılacak ortaokullar arası futbol Turnuvasına 10 okulumuz katılmaktadır. 19 Mayıs tarihine kadar sürecek olan bu turnuvada ilk iki sırayı alan takımlar play-off gurubuna katılacaklardır. Play-off gurubu tek devreli lig usulü olup kendi aralarında oynanan maçlardan sonra 2. ve 3. olan takımlara kupa ve madalya vereceğiz. En centilmen takım seçilecek ve ona da ayrıca ödüle vereceğiz. 40. Uluslar arası Silifke Kültür Haftası’nın etkinliklerine katılarak destek veren başta İlçe Kaymakamlığımıza, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, Emniyet Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, turnuvada görev alan hakemlerimize, sponsorumuz Yeni Göksu Gazetesi Sahibi Zeki Kekeçoğlu’na,  beden eğitimi öğretmenlerimize ve turnuvaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ise yaptığı konuşmada, turnuvaya katılan tüm okullara başarılar dileyerek, turnuvayı düzenleyen Silifke Belediyesine ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Şehir stadyumunda Atatürk Ortaokulu ve Şehit Yarbay İlhan Akgün Ortaokulu arasında yapılan karşılaşmada  ilk başlama vuruşunu ise Kaymakam Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Zeki Kekeçoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Turan, Şube Müdürü Recep Şeker, Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur, Zabıta Müdürü Mehmet Taşer, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Artural ve İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Göktaş birlikte yaptılar.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın