GELECEĞE YATIRIM SİLİFKE

Silifkede son yıllarda önce suriyelilerin gelmesi ve ardından nükler santral yapım işi için Rusların gelmesi sonucu ev fiyatları ve ev kiraları çok aşırı bir şekilde arttı.

Bunun sonucunda özellikle taşucu bölgesi olmak üzere çok sayıda yeni konut yapıldı yüksek fiyatlı olmasına rağmen konut satışları çok arttı.

Krediylede olsa çogu insan kira getirisi ödemesinden yüksek olduğu için ev almaya yöneldi. son yıllarda bu gelişmeler Silifke ekonomisine çok büyük katkı sağladı.

Suriyeliler geri gönderilmez, Ruslarlada Nükleer yapım işinde bir sıkıntı olmaz ise ev alanlar kendilerini kurtarıp kara geçecekler.

Uzun vadede bu gelişmeler şehrimiz için çok faydalı olmayacak gibi görünüyor. Turizm ve Tarım kenti olan şehrimizin bu değerleri zarar görecek ve görüyor.

Suriyelilerin çoğunlukta olduğu yerler turizm açısından çok tercih edilen yerler olmaktan çıkacak güvenlik sıkıntıları yaşanacak görünüyor. Nükleer santral toprak verimliliği deniz temizliği açısından çok zararlı gibi görünüyor. Yani bugün çok karlı gibi görünen Silifke de ev fiyatlarını çok artıran gelişmeler. gelecek nesiller için çok fazdalı olmayacak gibi.

Her zaman olduğu gibi doğayı koruyarak geleceğe yatırım yaparak para kazanmayı beceremeyecek gibiyiz.

Geleceğe yatırım yaparak kazanacağımız ortamı yaratmalıyız.

Etiketler:, , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın