İÇME SUYU TEMİN PROJESİ VE KESİMHANE AÇILIŞI

meski-suMersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke ilçesinde 6 mahalleye içme suyu temini sağlayacak olan MESKİ Grup İçme Suyu Temin Projesi’nin ve Silifke Kesimhanesi açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, Silifke İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Çam, Taşucu Ülkü Ocakları Başkanı Emir Cömert, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Köy demeden, belde demeden, mahalle demeden her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Rabbim bizi size hizmet etmek için yaratmış. Ömrümün büyük bir bölümü bu topraklara hizmet etmekle geçti. Sizler destek verdiğiniz sürece bizler sizin hizmetkârınızız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski mezbahanenin yerleşim yeri içinde kalması, soğuk hava deposu ve raylı sistemi olmaması sebebiyle Silifke’de yaptırdığı kesimhanenin açılışı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılışta yaptığı konuşmada, “Kurban Bayramı arifesinde böyle bir tesisin Silifkelilere hizmet edecek noktaya gelmesi, belediyemiz açısından bir problemin daha çözüldüğü anlamına geliyor” dedi.

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bir coğrafi alana hizmet ettiklerini belirterek, “Mersin’de daha önce bir tane ruhsatlı kesimhane vardı, o da Tarsus kesimhanesi. Onun dışında gerek özel gerek resmi hiçbir mezbahanenin maalesef ruhsatı yok. Bizim bunu çözüme kavuşturmamız gerek. Birçok usulsüzlükle boğuşan Mersin Mezbahanesi ile başlamak istedik. Tam manasıyla bir bulmaca çözer gibi çaba sarf ettik. Hala tam olarak sorun çözülebilmiş değil. İnşallah yaşanılan sorunların üstesinden gelinecek” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın