İLK ÇİLEK HASADI YAPILDI

cilekSilifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, geçtiğimiz hafta çıkan ‘çilek 30 TL’ şeklindeki haberlerin talebi azalttığını, çileğin tarladan satış fiyatının 3.5 TL olduğunu söyledi.

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca,Atayurt beldesinde yaklaşık 1000 dönüm kapalı alanda çilek üretimi yapıldığını, bunun 150 dönümünün topraksız tarım olduğunu söyledi. Her geçen yıl topraksız tarıma olan ilginin artığını dile getiren Akarca, “Ürünümüzün hasat süresini 8 aya uzattık. Böylelikle yılın 8 ayı manavlarda taze Silifke çileği bulabileceksiniz. Kaliteli ve lezzetli aromalı çileği ürettik ve bundan sonra katlı sistem organik tarımla hasadımız uzun sürecek.” dedi.

‘Çileğin kilosu 30 TL’ şeklinde haberler duyduklarını aktaran Akarca, “İnsanlar 30 TL’yi duyunca pazarda manavda çileği gördüklerinde bakışları değişecek. Silifke çileğinin normalde fiyatı 3.5 TL’dir. Tahmin ediyorum tüketiciyle de 5-6 TL’den ulaşıyor. Bu haberin üzerine talepler düştü. ” diye konuştu.

Silifke’nin Atuyurt beldesinde çilek üreticiliği yapan Durhasan Koca, bu yıl ilk kez denediği topraksız üretimde oldukça başarılı olduğunu ve 60 günlük bir zaman diliminde meyve aldıklarını ifade etti. Çileğin tarladan satış fiyatının 3.5 TL olduğunun altını çizen Koca, yüksek fiyatlar söylenerek tüketicinin yanıltılmaması gerektiğini vurguladı.

Koca, “Daha önce topraklı tarımla uğraşıyordum, geçen yıl bu dönemler çileğin fiyatı 6-7 TL’di. Bugünlerde fiyat düşük ama yinede memnunuz. Tek endişemiz çıkan haberler nedeniyle daha da düşmesidir. Çileğimizin adını dünyaya duyurmuş bir ilçeyiz. Bu nedenle gerçek çilek Silifke’dedir.” şeklinde konuştu.

Kaynak : Haberufuk

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın