İŞÇİLERDEN TEŞEKKÜR YEMEĞİ

isciyemek-Silifke Belediyesinde çalışan işçiler bir araya gelerek, tüm belediye çalışanları, belediye yöneticileri ve sendika temsilcilerine bir yemek verdi.
Belediyede çalışan işçiler yevmiyelerinde yapılan yüzde 70 oranında zam artışının sevincini yaşarken bu sevinci yaşatan başta Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve yönetimine Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanlığına teşekkür etmek amacıyla bir yemek düzenlediler. Silifke Belediye Düğün Salonunda yaklaşık 1500 kişiye verilen yemekte konuşan Silifke Belediyesi Belediye-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Burak Sağdur yaptığı konuşmada, “Bizler Silifke Belediyesinde çalışan işçiler olarak bir araya geldik. Uzun yıllar belediyede görev yapıyoruz. Maaşlarımız ve sosyal haklarımız düşüktü. Geçim zorluğu yaşıyorduk. Ama Allah razı olsun Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel ve Sendika Başkanımız Ali Sönmez  aldıkları ortak bir kararla bizlere yüzde 70’lik bir zam artışı verdiler. Mutluyuz, sevinçliyiz, işçileri sevindiren başkanlarımıza ve siz değerli işçi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun der hepinize saygılar sunarım” dedi.
“İşçilerimizin karnı tok başı dik olarak çalışması bizleri son derece mutlu edecektir” diyen Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yemekte yaptığı konuşmada “Bugüne kadar belediyemizin imkanları ölçüsünde işçilerimize ve çalışanlarımızın maaşlarında artışlar yaptık. Benim dikkat ettiğim en büyük konulardan birisi de çalışanlarımızın maaşlarını ve diğer haklarını zamanında ve tam almalarıdır. Belediye kaynaklarını halkımıza hizmete dönüştürürken bu hizmeti götüren değerli çalışanlarımıza da yeterli olmasa da alacaklarını gününde ödedik. Çalışanına, kurum ve kuruluşlara borcu olmayan tek belediye olma özelliğimizi sürdürme gayreti içerisindeyim. Bu yıl da işçilerimizin daha rahat, huzurlu, ailesi ve yakınları ile mutlu bir yaşam sürmeleri için 191 işçimizi kapsayan toplu sözleşme imzaladık. Yüzde 70’lik bir zam artışı verdiğimiz işçilerimizin işlerine güler yüzle ve daha üretken bir şekilde gelmeleri biz belediye yöneticilerini mutlu etmektedir. Yeni sözleşme tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diyerek tüm belediye personelinin sevincini paylaştı.
Belediye-İş Sendikası mersin Şube Başkanı Ali Sönmez’de yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’le yaptığı görüşmeler neticesinde böylesine güzel bir kararda buluşmanın kendilerini de sevindirdiğini açıkladı. Yemeğe katılan tüm Silifke Belediyesi çalışanlarına ve belediye yönetimine teşekkür eden Sendika Başkanı Sönmez, işçilere verilen yüzde 70’lik artışın Türkiye genelinde hemen hemen bir ilk olduğuna da işaret etti.
Silifke Belediyesi işçileri tarafından düzenlenen yemeğe Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Başkan Yardımcıları Gani Coşkun, Mahmut Nasuhoğlu, Eyüp Arslan, belediye meclis üyeleri, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Silifke İlçe Başkanı Özer Özel ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları başkanı Dr. Nesrin Esin ve yönetim kurulu üyeleri, belediye birim amirleri, belediye işçileri ve aileleri katıldılar.
Kuran-ı kerim ve duaların okunması ile başlayan yemekte misafirlere kavurma ve ayran ikram edildi.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın