İŞTE YENİ TÜRKİYE

yeni-turkiye-kimin-turkiye-si_mYeni Türkiye’de şaka gibi gelişmeler oluyor. Artık teknolojinin gelişmişliği sayesinde bilgisayar üzerinden her türlü bilgiye ulaşılabiliyor. İnternet’in, Teknolojinin hayatımıza girmesinden sonra artık hayatın ve devletle olan işlerimizin kolaylaşması gerekirken.  Tam tersimi oluyor, kendi yaşadıklarımdan örneklerle Ülkemizin durumunu anlatmaya çalışacağım.

Bundan 2 yıl önce yaşamaya başladığım şaka gibi olayların ardı arkası kesilmiyor. 2 yıl önce kendi üstüme hiç bir şey yokken bana bir yazı geldi üstüme evim varmış ve  vergisini ödememişim. Bununla başlayan şaka gibi olaylar yakın zamanda tekrar devam ediyor. SGK ya 4100 TL borcum olmuş hiç haberim yok Hastaneye gittiğimde sağlıktan yararlanamıyorum ve en önemlisi işsizim peki nasıl olmuş bu araştırdığımız zaman.

Bu Borç Devletimizin çıkarmış olduğu Zorunlu Sağlık Sigortasından geliyormuş. Ben bu gelişmeyi ocak ayının başında öğrendim ve Ocak ayının başında yeni işe başladım ama ne hikmetse daha ay bitmeden, yeni işe başlamama rağmen ocak ayının borcuda tahakkuk etmiş.

Diğer bir şaka gibi olan olay ise Devlet okumuyorsan 18 yaşından sonra ailenden yararlanamazsın diyor. Ama böyle bir borç çıktığında gelir testi yaptır diyor, gelir testinde ailenin maaşına bakıyor. Durumu iyiyse ödeyeceksin diyor. Yani Ailenin sigortasından yararlanamazsın ama senin sigortanı da ailen ödeyecek, yine diğer bir deyişle okumuşsun belirli yaşa gelmişsin çalışman gerekiyor iş yok ailen sana bakıyor. Oda yetmezmiş gibi devlet ailene Zorunlu Sağlık Sigortası yüklüyor.

Bir diğer konu bu sigorta başlatılırken kimse size sormuyor. Sen kendin gidip iptal etmezsen sürekli işliyor. Faizde tahakkuk ettiriliyor. başta söylenen gibi az bir ödemede değil aylık 130 140 TL gibi rakamlar ödemeniz gerekiyor. Birde sen söylemezsen askere gidip geldim, işe girdim çıktım bu zamanların hepside borç olarak tahakkuk ettirilmiş durumda.

Ve Gelir testi yaptırıp düzenlenmesini istediğim de ise 4100 TL olan borcun 3700 TL ye indirdiklerini söylediler. Yani faiz olan kısmını bile silmediler askerliği, işe girdiğim zamanları hiç görmemişler bile işte bizim teknolojiyle ve hükümetimizle geldiğimiz son nokta. İŞTE YENİ TÜRKİYE…

Herkese tavsiyem sizinde haberiniz olmadan borcunuz olmuş olabilir bir an önce kontrol ettirmeniz.

 

 

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın