KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

Silifke Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısı İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir ve Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un katılımıyla Göksu Otel’de gerçekleştirildi.

Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İmdat Kömbe ile kadın meclisi üyelerinin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını, Kadın Meclisi Başkanı İmdat Kömbe yaptı.

Kömbe, bugüne kadar olduğu gibi bugünden itibaren de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini, kadınların önünü açmak için çeşitli projeler ürettiklerini kaydetti.

Kent konseyinin bu güne kadar yaptığı çalışmalar hakkında genel bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman ise, “Kent Konseyi ortak akıl, ortak vicdan; hemşerilik hukuku, hemşerilik bilinci ve birlikte yaşama arzusu demektir. Kent Konseyi demokratik ortam sağlandığında Atamızın işaret ettiği “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” insan demektir. Kent Konseyi kaynakların etkili, verimli, adil kullanılması demektir. 21.inci yüzyılda nasıl bir Silifke sorusunun cevabını kadınlarımızla birlikte arayacağız. Bu sorumluluk içinde çalışan arkadaşlarımızla, ilçemizi geliştirmenin ve refah düzeyi yüksek bir ilçe haline getirmenin gayretini göstereceğiz’ dedi.

Kadınların el atmadığı işlerden iyi bir sonuç çıkmadığını belirten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Belediyecilik hizmetlerinde başarılı olabilmemiz için siz bayanların destek olmasını ve omuz vermesini istiyoruz. Kadınlarımız, bugün hayatımızın her alanında başarı gösteren, idareciliğe, yöneticiliğe ve aile ortamlarında kendilerini en iyi şekilde ispatlayan çalışkan kadınlardır.

Kadınlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, ilçemiz için var gücümüzle çalışacağız. Bunun için kadınlarımızın el emeği ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için önlerini açmamız gerekmektedir. Silifke Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden itibaren de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Kent Konseyimizin ve Kadın Meclisimizin çalışmalarına her türlü desteği vereceğiz’ dedi.

Silifke’de görev yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir ise, ‘İlçemizde gördüğüm kadarıyla kadınlarımız gerçekten üretken ve çalışkan bir yapıya sahipler. Onların azimli ve gayretli çalışmalarını biz yöneticilerinde desteklemesi gerekir. Kentimizde böyle bir Kadın Meclisinin olması ve aktif bir şekilde çalışmalar yapması bizler için son derece sevindirici bir olay. İlçe Kaymakamlığı olarak yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, odalar, belediyeler ve derneklerle iş birliği içerisinde, üzerimize düşen bir görev olduğunda imkânlarımızı seferber etmeye hazırız’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündemde ki maddeler görüşülerek, yapılacak proje ve çalışmalar oy birliğiyle karara bağlandı.

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın