KIRGIZ ÖĞRENCİLER ÖNGEL’İ ZİYARET ETTİ

silifkeeSilifke/ Silifke’de yapılan Türkçe şölenine katılan Kırgızistan’lı ve Uganda’lı öğrenciler, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret ettiler.

Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Öngel, ata yurdumuzdan buraya gelen misafirleri ağırlamaktan son derce memnun olduğunu söyledi.

Başkan Öngel, Türkçe şöleninin Silifke’de yapılmasına çok sevindiğini bildirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Öngel konuşmasında,”Türkçe Olimpiyatları, Türk dili ve kültürü açısından çok önemli bir misyondur. Dünyanın dört bir yanında Türk kültürünü ve dilini yaşatan değerli öğretmenlerimizi de bu vesileyle yürekten kutluyorum. Türk okulları Türkçenin yaygınlaşmasında çok önemli bir vazife yapıyor. Ata yurdumuzdan buraya gelen kardeşlerimiz bizim öz kardeşlerimizdir onları ağırlamaktan son derece memnunuz. Kendinizi ülkenizde gibi görün. Nihayetinde sizler Türkistan’dan geliyorsunuz burası da Türkiye.” diye konuştu.

Yapılan sohbette Kırgızistan’lı ve Uganda’lı öğrenciler Başkan Öngel’e bir de şiir okudular. Ziyarette ayrıca Kırgızistan’dan gelen heyet, Başkan Öngel’e Kırgızistan’ın milli simgesi olan yünden yapılmış şapka ile çeşitli hediyeler verdi.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın