KKTC BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI KIBRIS ŞEHİTLİĞİNDE KUTLANDI

KBRISKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. Yıldönümü Silifke’de düzenlenen törenle kutlandı. 
Törene katılan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, gazileri, mücahitleri ve yakınlarını tek tek selamlayarak, Türk Ordusunun ve Türk milletinin Kıbrıs Türk Halkının her zaman yanında olacağını vurguladı. 
Çamdüzü mevkiinde ki Kıbrıs Şehitliğinde yapılan törene İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar’ın yanı sıra Silifke Belediye Başkanı Opr. Dr. Mustafa Turgut, KKTC Konsolosu Zaliha Erden, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Heyeti Başkanı Güner Rıfkı, Başkan Yardımcısı Yaşar Tevfikler, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Bilge Tatver, Taşucu Sahil Güvenlik TCSG 305 II. Bot Komutanı SG Üsteğmen Sinan Gülenç, Silifke Emniyet Müdürü Yüksel Biçer, diğer daire amirleri ve müdürleri, dernek başkanları, çok sayıda mücahit, gazi ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Taşucu Sahil Güvenlik TCSG 305 II. Bot Komutanı SG Üsteğmen Sinan Gülenç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gülenç, Kuzey Kıbrıs Türk Devletin bugünkü sınırlarının 40 yıl önce Barış Harekâtı ile çizildiğini ifade ederek, 40 yıldır Anavatan Türkiye’nin desteği ile tam bir barış, emniyet ve huzur içerisinde yaşamaktadır. Anavatanımız, Türkiye’miz ve Mehmetimiz sizlere bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Tören Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Etiketler:, , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın