KÜLTÜR HAFTASININ İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

silifkeSilifke Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, Silifke Kültür Haftası isminin, “Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali” olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.
1974 yılından buyana 43 yıldır Silifke Belediyesi tarafından aralıksız olarak kutlanmakta olan Silifke Kültür Haftası’nın ismi “Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali” olarak değiştirildi.
Kültür Haftası’nın ilk kez 1974 yılında Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaya başlandığını, 1996 yılında isminin Silifke Kültür Haftası olarak değiştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Gelecek yıl festivalimizin adını Kültür Haftası olarak değil, Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlamayı düşünüyoruz. 1996’dan günümüze kadar Kültür Haftası olarak kutlanmış, bunun nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan yardım olmuştur.
Silifke Belediyesi olarak bakanlıktan verilen cüzi bir yardım ile isminin bu şekilde kalmasını istemiyor, festivalimizi kendi bütçemizle yapmayı ve isminin de “Silifke Uluslararası Müzik ve Folklar Festivali” olarak değiştirilmesini istiyorduk. Meclis üyelerimizde bu kararımıza olumlu baktılar ve destek verdiler. Artık önümüzdeki yıllarda bu haftayı “Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali” olarak kutlayacağız.” dedi.
Ayrıca Silifke Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısında Türkiye Festivaller Birliğine üye olunması ve Uluslararası Festivaller Birliğine üye olunması kararlarını mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Etiketler:, , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın