KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

268467_kurbanSilifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kurban bayramı öncesi kent yaşamını  kolaylaştırma konusunda alınması gereken önlem ve tedbirlerin alındığını belirtti.
Geçmiş yıllarda kurban satışları için Pazarkaşı mahallesi kale yakasında belediye tarafından yaptırılan canlı   hayvan pazarının  açık tutulduğunu söyleyen Başkan Öngel, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu kurban bayramında   da kentin diğer yerlerinde canlı hayvan satışlarına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Kurban bayramı süresince kurban kesimlerinin belediye mezbahası ve belirlenen alanlarda yapılacağını belirten Silifke Belediye Başkanı Öngel, “Belirlenen   yerlerin   dışında, cadde ve sokak aralarında,  kaldırım  üzerlerinde,  umuma  açık  park ve  bahçelerde  kesime   müsaade edilmeyecektir. Belediyemiz tarafından belirlenen yerlerde vatandaşlarımızın sıhhi bir şekilde kesim yapmaları için önlemler alınmış olup, sertifikasız kasaplara kesim yaptırılmayacaktır. Kurban kesim yerlerinde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların kesimi için her türlü hazırlıklarımız tamamlanmaktadır.
Belediyemizin açıklamasında, belediyenin kurban kesim fiyatını büyükbaş hayvanlar için 250 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 35 TL, olarak belirlendiği belirtildi. Ayrıca, bayram namazı sonrasında tüm kesim yerlerinde Belediye Zabıta Ekipleri tarafından kontroller yapılacağından, alınan tedbirlere uymayanlara ve kurban kesim fiyatları haricinde ücret almaya çalışanların  tespiti  halinde Kabahatler  Kanununa    göre yasal işlemler yapılacağı açıklandı.

Etiketler:, ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın