MATEMATİK DAHİLERİNDEN ÖNGEL’E ZİYARET

menar-1jpgMental Aritmetik Merkezi (MENAR) tarafından Mersin’de düzenlenen 2013 olimpiyatlarında madalya ve kupaları toplayan Silifke’nin dahi çocukları Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret ettiler.
04-12 yaş arası çocuklara abaküs eğitimi vererek matematiği korkulu rüya olmaktan çıkaran Silifke Artı Menar Kişisel Gelişim ve Mental aritmetik eğitim merkezinin katıldıkları şampiyonadan elde ettikleri başarıyı tüm Silifkelilerle paylaşmaya devam ettikleri öğrenildi. Silifke Artı Menar Kişisel Gelişim ve  Mental aritmetik eğitim merkezi sahibi Semra Birdal nezaretinde Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali  Öngel’i makamında ziyaret eden matematik dahileri öğrenciler, şampiyonada elde ettikleri başarıyı Başkan Öngel’le birlikte paylaştılar.
Hedeflerinin önümüzdeki dönemde en az 200 öğrenciye eğitim vermek olduğunu vurgulayan Silifke Artı Menar Kişisel Gelişim ve  Mental aritmetik eğitim merkezi sahibi Semra Birdal, Başkan Öngel’le sohbetinde, “Menar, önce sayısal işlemlerde abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program abaküs imajının öğrencilerin zihinlerine yerleşmesine devam eder. Bu sayede öğrencilerin zihinlerine sanal bir hesap makinası yerleştirmiş gibi olur. Menar programının geliştirdiği bu mucizevi kazanım sadece bundan ibaret değil. Asıl kazanç zeka ve bellek gelişimi, dikkat odaklama ve özgüvenin güçlenmesi gibi unsurlarla genel olarak yükselmiş bir zihinsel kapasitedir. Aslında her insanda var olan ancak atıl duran potansiyel kapasiteyi harekete geçirmekte yatmaktadır. Bütün bunlardan faydalanarak başarıyı elde eden öğrencilerime teşekkür eder başarılarının devamını dilerim” diyerek Başkan Öngel’le birlikte bir süre sohbet etti.
Silifke’de çocukların eğitimine yön veren böylesine güzel eğitim merkezinin var olması ve bu öğrencilerin elde ettikleri başarının tüm Silifkelileri olduğu gibi kendisini de çok mutlu ettiğini savunan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yöneticileri ve öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ederek her öğrenciye bir kitap hediye etti.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın