MECLİS YENİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

540898_142713222550682_1735173620_nSilifke Belediye Meclisi, 2013 yılının ilk olağan meclis toplantısını yaptı. Ocak ayı toplantısını oluşturan 13 maddelik gündem görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.
Bayram Ali Öngel başkanlığında toplanan Silifke Belediye Meclisi, imar, plan ve proje müdürlüğünden gelen evrakları tek tek inceleyerek hazırlanan raporlar hakkında Plan ve Proje Müdürü Mimar İsa Yüksel’den bilgiler aldılar. Yapılan görüşmelerin ardından bu maddeler oy birliği ile kabul edildi. Meclis denetim komisyonu üyeliği seçimlerine aday olan belediye meclis üyeleri Nejdet Çerçi, Murat Güngör, Teslime Bozkaya, Aliye Apaydın ve Yakup Deveci yapılan gizli oylama ile en çok oyu alarak seçildiler. Mülkiyeti belediyeye ait huzurevinin işletmesinin Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğüne tahsis edilmesini de karara bağlayan belediye meclisi ayrıca bu yıl 40. düzenlenecek olan Uluslar arası Silifke Kültür Haftası Kutlama Komitesi üyelerini de belirledi. Meclis daha sonra müdürlüklerden gelen evrakların görüşülmesine geçti.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yeni çıkarılan yerel yönetimler yasası ile ilgili olarak ta bilgi verdi. Başkan Öngel açıklamasında, son günlerde kamuoyunu işgal eden Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş tarafından yapılan usulsüz arsa satışını değerlendirdi. “Biz Silifke Belediyesi olarak bu konuda bir çalışma yürütüyoruz” diyen Başkan Öngel, İhale ilanının gazetede yayınlanan tarihle ihalenin yapıldığı tarihin birbiri ile uyuşmadığını ve bu satışın usulsüz yapıldığını öğrendik. İhalenin iptal edilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk. Ayrıca bu konu ile ilgili olarak ta Silifke Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunacağız. Yeni çıkan yerel yönetimler yasası doğrultusunda kapanan belde belediyelerin satış, kiralama, personel ve iş makinaları durumlarını yakından takip ediyoruz” diyerek tüm meclis üyelerini bu konuda bilgilendirdi..

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın