MEVLANA CAMİİ AÇILDI

mevlanacami-1jpgSilifke’ye bağlı Sarıcalar mahallesinde 2006 yılında temeli atılan ve hayırseverlerin desteği ile yapımı tamamlanan Mevlana Camii’nin açılışı yapıldı.
Sarıcalar Mahallesindeki caminin açılışına Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, Silifke Belediye Bakanı Bayram Ali Öngel, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Özer Özel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Müftü Bekir Kaplan, camilerin ibadethane olmanın dışında İslamiyet’in sosyal yönünü pekiştiren yerler olduğunu belirtti. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kaplan, “Bütün yardımseverlerin yaptıkları hayırların amel defterlerine geçmesini cenabı Allah’tan niyaz ederim.” dedi.
Kaymakam Fatih Damatlar ise “Ezan sesinin kesilmemesi, bayrağımızın göklerden inmemesi dileğiyle el birliği ile yapılan Mevlana Camimiz hayırlı olsun.” diye konuştu.
Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel Sarıcalar mahallesinde yapımı tamamlanan Mevlana camiinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hizmete açılan Mevlana camiinin yapımında belediye olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti. Başkan Öngel, Silifke Müftülüğü ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirterek, müftülüğün yeni cami yapımı ile ilgili arsa talebini de değerlendirmeye aldıklarını açıkladı.
Açılış töreni sonrasında Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Gedik, Sarıcalar mahallesi Mevlana camiinin yapımına katkıda bulunan Silifke Belediye Başkanı bayram Ali Öngel, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nasuhoğlu, hayırsever vatandaşlardan  İsmail Gürses, Kadir Çınar, Halit Şahin, Abdulkadir Yılmaz, Mehmet Uysal, İsmet Meydan ve Durmuş Tunç’a katkılarından dolayı bir de plaket verildi. Kırobası (Mara) köyüne kendi imkanları ile bir cami ve bir cami lojmanı yaptıran Silifkeli hayırsever işadamı Osman Taşçı’ya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından gönderilen takdir belgesi ve plaket verildi.
Açılışın ardından camii içinde mahalle kadınları tarafından yapılan sıkmalar davetlilere ikram edildi.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın