ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Başöğretmenim  Mustafam Kemalim izinden yürümeye and içtiğimiz hayatları yaşıyoruz. İçinde bulunduğum zamanlarda  daima yokluğunun acısını hissediyorum. Dün küçük bir çocuk gözüyle kutladığım bayramlarım bugünlerde bir bir elimden alınmaya çalışılıyor. Yanına gelmemizi  engellemeye çalışan  yasaları  çirkin ve kanlı elleri ile imzalayıp önümüze koyuyorlar. Yüreğimizde yaşayan, fikirleri ile vücut bulan Atatürk’ten galiba pek bir bi-haberler.  Seninle aramıza giremeyeceklerini anlayamayacak kadar sapkın bir zihniyete sahiplerle  yüzgöz olduk Atam .  Hatalarımızla büyüdüğümüze inanırdım hep ama şimdilerde bir hatayı binlerce kez yapan neslimize bende çok kızıyorum. Sahi bugünlerde sende bize çok kızıyor musun?

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü.

Atatürk yolunda yürüyen ,daima vatanına ve milletine sonsuz bir gönül bağı ile  bağlı kalacak  nesil yetiştirmek elbette kolay değil . Yükselen yeni nesli öğretmenlerin eseri olarak gören Atam bizlere ne büyük bir görev ve onur vermişsin bunu şimdilerde daha iyi anlıyorum. Sana söz veriyorum ki; Gençliğe hitabemizi okuduğunda tüyleri diken diken olacak, İstiklal Marşımızı şerefle imanla okuyacak bir nesil ortaya koyacağız!  Bize olan güvenini asla boşa çıkarmayacağız. Ülkesine ve ülküsüne bağlı bir öğrenci ,yarınların Öğretmeni olacağım.

Ben ‘Ne mutlu Türküm diyene! ‘  diyerek  büyüdüm Atam .  Türklüğümle daima gurur duydum. Kurduğun ülkenin bir ferdi olmakla övündüm  . Bana kuvvetimi  ve damarlarımdaki asil kanın kudretini  senin ışığını kendilerine pusula edinen şerefli ve  azimli öğretmenlerim  gösterdi. Eğitimin ve bilginin sönmeyen meşalesini öncelikle senden daha sonra üzerimde sonsuz emeği olan değerli öğretmenlerimden aldım.  Mustafam  Kemalim  Başöğretmenim  sen  heybetli  bir çınar bizse senin her gün toprağı daha sıkı kavrayan kökleriniz. Öğretmenimiz olmasaydın cehaletin kara örtüsünü üzerimizden kaldırmasaydın bizler olmayacaktık. Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü Mustafam Kemalim Başöğretmenim Günümüz kutlu ,yolumuz aydınlık olsun.

HANİFE AYYILDIZ

 

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın