ÖNGEL, BEYAZ RUSYA’DAKİ KARDEŞ ŞEHİRDE TEMASLARDA BULUNDU

orsha-1jpgSilifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Beyaz Rusya’daki kardeş şehir olacağımız Orsha şehrindeki temaslarını tamamladı.

20-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında kutlanan 40. Uluslar arası Silifke Kültür Haftası etkinliklerine konuk olan Orsha Belediye Başkanı Nikolai Viktorovich Lisowski’nin davetlisi olarak Orsha şehrine giden Başkan Öngel, Beyaz Rusya’nın kurtuluş ve bağımsızlık bayramına da katıldı. 22 Mayıs 2013 tarihinde Orsha Belediyesi ile Silifke’de yapılan kardeşlik ön anlaşmasının devamı yönünde temaslar gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, “Orsha 120 bin nüfuslu bir şehirdir. Alt yapı, çevre düzenlemesi, park bahçeleri ve doğal güzelliği ile öne çıkmış bir şehir. 27 Haziran -03 Temmuz 2013 tarihleri arasında Orsha’da Belediye Başkanı Nikolai Viktorovich Lisowski’nin konuğu olarak temaslarda bulundum. Orsha’da Belediye Yetkilileri, işadamları ve sanat çevreleri ile karşılıklı görüşmeler yaptım. 1941 yılında Almanlar tarafından işgal edilen Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te  27 Haziran günü devlet töreni şeklinde yapılan kurtuluş ve bağımsızlık törenlerine katıldım. Aynı kurtuluş törenleri münasebetiyle Orsha’da da yapılan törenlere davet edilen Belediyemiz Halk Oyunları Gurubu da katılmıştır. Orsha’da bulunan  keten iplik ve dokuma fabrikası, demir çelik fabrikalarında da incelemeler yaptım. Orsha Belediye Başkanı ve yetkilileri ile kardeş şehir olma yolundaki çalışmalarımızı tamamladık. Türkiye’deki kardeş şehir olma yolunda yapılacak prosedürleri yerine getirdikten sonra kardeşlik anlaşmasının yapılması hususunda fikir birliğine vardık” dedi.

Başkan Öngel ayrıca, Kardeş şehir olma yönünde ön çalışmaları yürüten Ukrayna-Kırım Yevpatoria Kardeş Şehrimizde Yaşayan Silifke’mizin fahri hemşehrisi İsmet Zaat ve Kardeş Şehir Komite Başkanımız Tevfik Yıldırım’ın da  Orsha ziyaretinde kendilerine eşlik ettiklerini açıkladı.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın