ÖNGEL’DEN TİCARET ODASINA ZİYARET

ticaretodasi-1jpgYeni göreve gelen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İşadamı Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ilçede yoğurt sektörünün canlandırılması gerektiğini vurguladı.
Belediye meclis üyeleri ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel burada yaptığı konuşmada, yeni seçilen oda başkanı Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundu. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Öngel yaptığı konuşmada, “Silifke’mizin yoğurdu ve ayranı dünyaca ünlü bir besin kaynağımız. Adı türkülere ve halk oyunlarımıza da konu olan Silifke yoğurdumuzu  iç ve dış piyasada pazarlamamız gerekmektedir. Tüketim piyasasına girebilmemiz için öncelikli olarak sütümüzü, yoğurdumuzu ve ayranımızı paketlemeliyiz. Her türlü tarım ürünlerinin üretildiği bir ilçe olarak sütün, yoğurdun ve ayranın yine ilçemizde üretilen meyvelerle de birleştirilerek tüketici piyasasına sunulması gerekmektedir. Ama öncelikli olarak ya Ticaret ve Sanayi Odamız nezdinde yada ilçemizde bir işadamımız Silifke Yoğurdunun patentini alması gerekmektedir. Hollanda’da yaşayan bir Türk işadamı kendi tesisinde ürettiği süt ve süt ürünlerini “Silifke Yoğurdu” ismiyle pazarlamaktadır. Biz belediye olarak bu işadamımızı Silifke’ye davet ettim. Böyle bir tesisi Silifke Organize Sanayi Bölgesinde açması ve faaliyet göstermesi için girişimlerde bulundum. Biz tüm Silifkeliler olarak bu önemli konu üzerinde durmamız gerektiğine inanıyorum. Dünyaca ünlü Silifke yoğurdumuzu biz kendi tesislerimizde kendi işadamlarımızla üreterek tüketici piyasasına sunalım. Belediye olarak biz bu konuda üzerimize düşen her türlü çalışmaya varız. Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere tüm halkımız, Silifkeli yatırımcılar ve işadamlarımızla el birliği yaparak yoğurt sektörünü canlandıralım” dedi.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İşadamı Nurettin Kaynar ise kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve belediye meclis üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Silifke yoğurdunun pazarlanması, paketlenmesi ve patent alınması konularında da oda olarak bir çalışma başlatacaklarını açıkladı. Oda başkanı Kaynar yaptığı bir öneride özellikle yaz aylarında ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin arttığına dikkat çekerek, şehir merkezinde bir işyerinde sadece Silifke yoğurdu ve ayran satışının yapılmasının bir başlangıç olabileceğinin de altını çizdi.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın