OSB Heyeti, Süt Mandırasını İncelendi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlığında toplanan OSB Müteşebbis Heyeti, olağan toplantısını gerçekleştirdi. Müteşebbis heyet, toplantının ardından süt mandırasında incelemelerde bulundu.

İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, OSB İdari ve Mali İşler Müdürü Oğuz Kahraman ve OSB Müdürü Ali Kıl, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Köroğlu Ticarete ait süt mandırasında incelemelerde bulundu.

Fabrikayı gezdiren ve işleyişi hakkında bilgi veren İsmail Köroğlu, yerli üretimin bölgesel anlamda büyük rağbet gördüğünü, özellikle peynir, çökelek ve yoğurt alanında önemli bir talebin bulunduğunu belirtti.

Silifke’nin tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyelinin olduğunu vurgulayan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘İlçemizde hayvancılık potansiyelinin fazla olması ve kaliteli süt üretim miktarının artırılması için yerli üretim desteklenmelidir.  Organize Sanayi Bölgemizde böylesine yerli bir girişimcimizin temiz ve hijyenik koşullarda hizmet vermesi, bütün girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız açısından gurur vericidir. Bu kapsamda ilçemizde kaliteli ve hijyenik süt üretimi yapılması, süt üretiminin artırılması amacıyla yerli üretim ve yerli girişimci her zaman desteklenmelidir. Fabrikamızda soğutucu tanklar, sağım makineleri, jeneratör ve tüm ekipmanın olduğu donanımlı ve modern tesislerin olması, gerek istihdam gerekse hizmet açısından ayrı bir önem teşkil etmektedir. Silifke Belediyesi olarak her zaman yerli üretimi desteklemeye, girişimcilerimize gerekli kolaylığı sağlamaya hazırız’ dedi.

CİNBİR ; Ülkelerin, bölgelerin ve ilçelerin gelişmesi için yerli malı kullanımının önemine dikkat çeken İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir ise, ‘Bu topraklar bildiğiniz gibi aslında cumhuriyetimizin kuruluşundan başlayarak, yerli malı üretimi konusunda çok önemli projelere, çok güzel oluşumlara sahne olmuştur. Kendi tükettiğimizi kendimiz üretmemiz kadar güzel bişey olmayacağı gibi, bu tür yatırım ve özel sektörlerinde devlet tarafından desteklenmesi son derece başarılı bir çalışma olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

OSB Müdürü Ali Kıl’da Silifke’de Organize Sanayi Bölgesinin gün geçtikçe büyüdüğünü, yerli yatırımcının bu sayede önünün rahat bir şekilde açıldığını kaydetti.

Etiketler:, , , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın