REMZİ KIR, KIRIM’DA SİLİFKE’Yİ TEMSİL ETTİ

remzijpgUkrayna-Kırım Yevpatoria şehrinde bu yıl 10. su düzenlenen Gezlev Odun Pazarı kapısı Kırım-Tatar Festivali’ne Silifkeli mahalli sanatçı Remzi Kır’da katıldı.
Kırım Tatarlarının sürgüne gönderilmesini ve dönüşünü anlatan festivalin bu yıl 10. su Yevpatoria’da düzenlendi. Bu festivali düzenleyen komite Türkiye’den de bir saz sanatçısının bu festivale katılması için Silifke Belediye Başkanlığına resmi bir davette bulundu. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından Ukrayna-Kırım Yevpatoria Belediye Başkanı Andrey Petroviç Danilenko’ya Silifkeli saz sanatçısı Remzi Kır’ı gönderdi. Bu konuda görüşlerini bildiren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, “Kırım’da yapılan Tatar Festivali içinde Halk Ozanı Aşık Ömer’de anılmaktadır. Aşık Ömer Kırım’ın bir Karacaoğlanıdır. Festival komitesinin sanatçı talebi üzerine Aşık Ömer’in bizim bölgemizde yaşayan Karacaoğlan’la aynı konular üzerine şiirler söylemesi ve ona benzer bir halk ozanı olmasından dolayı Aşık Ömer’i Anma Gününe Tosmurlu Köyü Muhtarımız ve Yöresel halk Ozanımız Remzi Kır’ın katılmasını uygun bulduk. Kardeş şehrimiz Yevpatoria’da hem Aşık Ömer’i anma gününde hem de Kırım-Tatar Gezlev Odun Pazarı kapısı festivalinin gala gecesine katılarak Silifke’mizi temsil etmiştir” dedi.
Mahalli Sanatçı Remzi Kır’da yaptığı açıklamada, “Ukrayna-Kırım Yevpatoria şehrinde bu yıl 10. su düzenlenen Gezlev Odun Pazarı kapısı Kırım-Tatar Festivali’ne yöresel kıyafetimle katıldım. Ukrayna ve diğer Türk ülkelerinden birçok sanatçının katıldığı festivalde ben de Silifke’mizi ve ülkemiz Türkiye’yi temsil etmekten dolayı büyük onur duydum. Silifke’nin yöresel türkülerinden ve  Türkiye’de  sıkca dinlenen ve söylenen halk türkülerinden oluşan bir program irca ettim. Burada gerek yöresel kıyafetim  gerekse çalıp söylediğim Türkülerle Kırım Tatar Türklerinin ilgi odağı oldum. Bu arada Silifke’nin Ukrayna’daki kardeş şehri Yevpatoria Belediye Başkanı Andrey Petroviç Danilenko’da bir sanatçı olarak şahsıma büyük bir ilgi göstermiştir. Kırım Tatar Türkleri ile beni buluşturan ve sağladığı imkanlarla hem Silifke’mizi ve hem de ülkemizi temsil etmeme olanak sağlayan Silifke Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel’e şahsım ve Silifkeli hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Etiketler:, , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın