SİLİFKE BELEDİYESİ HALK OYUNLARI EKİBİ BERGAMA’DA

 

silifkefolklorSilifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, bu yıl İzmir’in Bergama İlçesi’nde 79.’su düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesine katıldı.
Yöresel gösterileri ve halk oyunları danslarıyla Bergamalıların büyük beğenisini toplayan Silifke Halk Oyunları Ekibi kermeste, muhteşem bir performans sergiledi. Türkiye’nin ilk yerel festivali olma özelliğini taşıyan ve 79 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesinin bu yılki etkinliğine, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’ta katıldı.
Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı açıklamada belediyeye bağlı halk oyunları gurubunun ilçeyi ve ülkeyi, yurt içi ve yurt dışı festival ile şenliklerde temsil ettiğini kaydetti.
Özelikle yaz aylarında ülke genelinde ve yurt dışında düzenlenen festival ve şenliklere katılan gurubun İzmir’de düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesine de katılarak, Silifke’yi ve Mersin’i temsil ettiğini ifade eden Turgut, “Türkiye’nin değişik illerinden bu kermese katılan halk dansları toplulukları ile birlikte biz de bir gösteri sunduk. Silifke Belediyesi Folklor ekibimiz bu kermese katılarak ayrı bir coşku ve heyecan yaşattı. Şu anda gurubumuza yurt içinden ve yurt dışından birçok davet gelmiştir.

Bu vesile ile hem ilçemizin adını hem de Folklor ekibimizin yöremize özgü kültür ve oyunlarını tanıtmış oluyoruz. Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç ve ekibine, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Etiketler:, , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın