“SİLİFKE İLÇE TARIMDAN MÜTHİŞ ÇALIŞMA, SİLİFKELİ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI”

sdfghjkSilifke’de yapılan yarışmanın finaline Çaltıbozkır, İmambekirli, Kırtıl, Bahçe ve Sömek köyleri ile Atayurt beldesinden 6 yarışmacı katıldı.

Kart Borcunuzu Senelik %12 Vade Farkıyla Taksitlendirelim

Mersin’in Silifke ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasında, kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı,

Silifke Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmanın finaline Çaltıbozkır, İmambekirli, Kırtıl, Bahçe ve Sömek köyleri ile Atayurt beldesinden 6 yarışması katıldı. Jüri üyeliğini Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının yaptığı yarışmada kadın çiftçilere tarım ve hayvancılık konularında 15 soru soruldu. Sorular oldukça zor olmasına rağmen bilgilerine güvenin Silifkeli çiftçi kadınlar kıyasıya yarıştı.

Yarışmada sorulan 15 soruya doğru cevap verip 150 puan alan Çaltıbozkır köyünden Emine Taşkaya birinci oldu. 140 puan alan Kırtıl Köyünden Melek Bal ikinci, 120 puan alan Bahçe köyünden Necla Çalıklı üçüncü oldu. Yarışma öncesinde birinci olacağından emin olduğunu belirten Emine Taşkaya, eşi ile birlikte yaklaşık 3 aydır bu yarışmaya hazırlandığı söyledi. Yarışmanın Silifke birincisi Mersin il finalinde Silifke’yi temsil etme hakkı kazandı.Dereceye giren kadın yarışmacılar ödüllerini ilçe protokolünün eşlerinden aldı.

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, yarışmanın amacının kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak olduğunu belirten Müdür Süngü, “Aylardır yaptığımız eğitim çalışmalarının sonucunu da böylelikle olumlu bir şekilde almış olduk.” dedi. Projenin sonucunda, Türkiye’de ilk üç dereceye giren kadın çiftçilerin projelerine 40 bin liraya kadar destek alabilecekleri müjdesini de verdi.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın