SİLİFKE KAYMAKAMINDAN TAŞ KÖPRÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Silifke Belediyesinin Taşköprü’yü kum dolu kamyonla ve bariyerlerle kapatmasının ardından.

Silifke Kaymakamı olayı duyar duymaz Taşköprü’yü yeniden trafiğe açtırdı.

Silifke Kaymakamı Sayın Şevket Cinbir yapmış olduğu açıklamada;

“Köprü UKOME kararını alana ve uygulama yetki ve sorumluluğu olan Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından UKOME kararı gereğince trafiğe usulüne uygun ve olması gerektiği gibi kapatılıncaya kadar trafiğe açık tutulacaktır. Yetkisi olmayanların köprüye müdahale etmesine dün olduğu gibi izin verilmeyecektir.
Her birimin sadece kendi görevini yapması gerektiğini vurgulayan Şevket Cinbir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Her kurumun kendi görev ve sorumluk alanları vardır. Kaymakam da bu kurumları incelemekle yükümlüdür. Bu köprü Kaymakamlığımızın talep ve takibiyle, Karayolları Bölge Müdürlüğü’müz tarafından projelendirilmesi sağlanarak, Adana Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayladığı restorasyon projesi çerçevesinde, bir dönem önceki Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın destekleriyle, Karayolları bütçesinden restore edilerek en özgün haline getirilecektir. Bunun maliyeti KDV hariç 3 milyon 800 bin liradır. Bu hususta Silifke Belediyesi’nin herhangi bir katkısı söz konusu değildir.” dedi.

“UKOME, ağır taşıt trafiğinin Feyyaz Bilgen Köprüsü’ne yönlendirdi”

Taşköprü kültür varlığı olduğu için, Silifke Kaymakamlığı olarak, Mersin Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne, bu köprünün projelendirilmesi ve koruma kurullarından geçirilerek gerekli uygulamaların yapılabilmesi için işlemlerin başlatılmasını beyan ettik. Buna istinaden konu İl Planlama Kurulu’nda gündeme getirildi. Ve alınan karar ile Silifke Kaymakamlığı başkanlığında 2015 Şubat ayında köprüyle ilgili bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Karayolları, bu köprünün yıkılması ile ilgili bir endişelerinin olmadığını ve ayaklarının sağlam olduğunu rapor etti ve yükü azaltmak için, alternatif köprü açılana kadar ağır taşıt trafiğinin Feyyaz Bilgen Köprüsü’ne yönlendirilme ve Taşköprü’nün trafiğe açık kalma kararı alındı. Taşköprü’nün yükü azaltıldığı için yıkılma gibi bir durum şuan söz konusu değil.

“Kapatma işlemi UKOME kararıyla belirlenen zamanda ve uygun şekilde olmalıydı”

Bu iş kum dolu bir kamyonla ve beton bariyerlerle yapılmaz. UKOME’nin belirlediği tarihte, Emniyet, Trafik, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği bir yetkili ile beraber, trafik levhaları konularak, insanları yönlendirerek yapılması gerekirdi. Emniyet ve Müze Müdürlüğü olaya müdahale etmiş ve eyleme son verilmiştir. Bu ilçede Atatürk Caddesi’nden sorumlu Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu köprünün sahibi Karayolları, bu ilçenin Emniyet Müdürlüğü var, zabıtası var. Bunların hiç biriyle diyalog ve koordinasyon kurmadan, gerekli tedbirler alınmadan bu müdahalenin yapılması suçtur. Silifke Belediyesi diğer kurumların sorumluluk ve yetkileri hiçe sayılarak yetki aşımı yapmıştır. Taşköprü’yü trafiğe kapatmamızı gerektiren çalışmalar Mayıs 2019’da başlayacaktır ve o zamana kadar kapatılması Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce zaruri görülmemektedir. Ve şuanda bu köprü tarihi bir köprü olduğu için kimse izinsiz bir çivi bile çakamaz.

“Bu noktadan sonra bir can ve mal kaybı yaşanırsa sorumlusu biziz”

Silifke Belediyesi Taşköprü’yü usulsüz bir şekilde kapattı ve biz de yasaların gerektirdiğince geri açtık. Ve bu noktadan sonra her hangi bir can ve mal kaybında bunun sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve Silifke Kaymakamlığıdır. Biz her şeyi göze alarak bu adımı attık. Can ve mal kaybı riski olduğu noktada İlçe Kaymakamı bu konuda tedbir alma yetki ve sorumluluğuna sahiptir. Bugün ben de dahil olmak üzere herkes o köprüden geçiyor.

“O taşıt trafikten men edilmiştir.”

Köprünün ağzına park edilerek yolu kapatan, Silifke Belediyesi’ne ait o kum dolu kamyon, şoförü bulunamayınca polisimiz tarafından temin edilen vinç ile çekilmiş ve araç trafikten men edilmiştir. Taşköprü, emniyetimiz tarafından gözetim altına alınmıştır ve 2000 yıllık tarihi bir köprünün eylem ve şov amaçlı kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Dedi.

Etiketler:, , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın