SİLİFKE KENT PLATFORMU TOPLANDI

kentplatform-1jpgSilifke Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Kent Konseyi başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen kent platformu toplantısı Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı.
Toplantı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Kaynar’ın tüm katılımcılara Hoş geldiniz konuşması ile başladı. Daha sonra Silifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman toplantının amacı ve hedeflerini içeren bir konuşma yaptı. Karaduman konuşmasında, ”Silifke için ortak bilinç oluşturarak temel konularda birlik ve bütünlük içinde çalışmayı hedefliyoruz. Kent konseyinin görevleri arasında bulunan “Kente ilişkin temel strateji ve faaliyet planlarının belirlenmesi, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşması, kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımı, Sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programların desteklenmesi” ilkesinden hareketle bu konuda düşüncesi ve önerisi olan katılımcıların engin tecrübesine başvurmaktır. Devlet vatandaşın önündeki engelleri kaldırır, önünü ve ufkunu açar, herkesin insanca yaşayacağı bir ortam yaratır. Bu gerçekten hareketle bölgemizin ulaşım (karayolu, demiryolu, liman, hava yolu)sulama gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için vakit kaybetmeden organize olmalı ve işin muhatapları nezdinde talepte bulunarak, ısrarlı bir takipçi olmalıyız. Sizin her söyleyeceğiniz bizim için önemlidir. Bu toplantıda dile getirilen her konu hazırlanan raporda yer alacak ve devam eden toplantılarda yapılabilirliği (fizibilitesi) ortaya konacak ve önceliğimiz tespit edilecektir “diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.
Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise konuşmasında, Silifke’nin kalkınması ve gelişmesi için öncelikli yatırımın ulaşım olması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Öngel, ilçede yaşayan herkesin amacının ilçeyi bir adım daha ileriye nasıl taşıyabiliriz gayretidir. Bizim Silifke olarak öncelikli ele almamız gereken konuların başında markalaşma çalışması da gelmektedir. Yıllardır adı var ama kendisi olmayan Silifke yoğurdunun yatırımcı müteşebbisler tarafından ele alınması ve bu ürünün ortaya koyulması gerekmektedir. İlgili kurum ve kuruluşların da var olan Silifke yoğurduna bir patent alarak bu ürünümüzü dünyaya tanıtarak tüketici piyasalarında gereken yerini alması gerektiğine inanıyorum. Biz belediye olarak yurt içi ve yurt dışında tarımsal ürünlerle ilgili üretim yapan firmalarla görüşmeler yaparak onları Silifke’mize davet ediyoruz. Turizm konusunda ise Silifke’mizin değişmesi ve gelişmesi için öncelikli olarak ulaşım sorununun çözülmesi gerekmektedir. Demiryolu, havaalanı, deniz yolu ve karayolu projelerinin ele alınması ve hayata geçirilmesi Silifke’mize yapılacak en büyük yatırım olacaktır. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır. Biz belediye olarak her türlü çalışmaya ve desteğe hazırız. Silifke’mizin kalkınması ve gelişmesi en büyük idealimizdir” dedi.

Silifke Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Kent Konseyi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen bu toplantıdan çıkacak görüş ve önerilerin ilçenin kalkınması ve gelişmesi yönündeki projelere ışık tutacağına inandığını bildiren Başkan Öngel, tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Toplantıya katılan Gemi Mühendisleri Odası Temsilcisi Yusuf Buldu, Eğitimci Abdullah Kuz, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Çalıkoğlu ve  Yahya Yılmaz, Sarıcalar Mahallesi Muhtarı Mustafa Serin, Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren, Eğitimci Musa Duran, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gök, Prof. Dr. Murat Esin, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Eğitimci Cafer Selvi, İşadamı Vahip Pozan, emekli eğitimci Arslan Türe yaptıkları konuşmalarda, Silifke’nin tarım, turizm ve ulaşım konularındaki fikir ve düşüncelerini dile getirdiler.
Silifke Belediyesi,  Ticaret ve Sanayi Odası ile Kent Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Kaynar, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Genel Sekreter Mehmet Coşkun, Kadın Meclisi Başkanı Dr. Nesrin Esin, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve işadamları katıldılar.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın