SİLİFKE KIZILAY ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDEN; 8 EYLÜL DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Dünya ilkyardım günü dolayısı ile Kızılay Silifke şubeye bağlı olarak faaliyet gösteren İlkyardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Hasan Bilir yapmış olduğu açıklamada; “Bir insanın hayatını kurtarmak için en önemli davranışlardan biri olan ilk yardım eylül ayının ikinci cumartesi ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bu alanda uzun yılların deneyimine sahip olan Türk Kızılayı, bu yıl “yol güvenliği ve ilk yardım “temasıyla kutlanacak olan dünya ilk yardım günüde farkındalık çalışmaları yapacaktır. 2017 rakamlarına göre ülkemizde 410.612 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 7427 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 300383. Emniyet genel müdürlüğünün rakamlarına baktığımızda yol güvenliği ve ilkyardımın önemi bir kez daha anlaşılıyor.

Bu yılki tema kapsamında Kızılay’ında üyesi olduğu Küresel İlkyardım Referans Merkezi yol güvenliğini kapsayan 10 basit kuralı yayınladı. TRAFİK KAZALARINI ÖNLEYİCİ 10 BASİT KURAL 1-Alkol, uyuşturucu, uyarıcı madde etkisi altında ve yorgunsanız araç kullanmayın. 2-Aracınızda reflektörlü yelek ve üçgen reflektör gibi koruyucu ekipmanlar bulundurun 3-Aracınızda ilk yardım çantası bulundurun 4-Aracınızın ve lastiklerinizin düzenli güvenlik kontrolünden geçtiğinden emin olun 5-Aracınızı çalıştırmadan önce herkesin emniyet kemerinin takılı olduğundan emin olun. 6-en az iki saatte bir dinlenin ve iyi olduğunuzdan emin olun. 7-Yol kurallarına uyun, hız limitlerine ve hava koşullarına uygun şekilde aracınızı kullanın. 8-Aracınız park halinde değilse telefonla konuşurken asla araç kullanmayın. 9-Yoldaki potansiyel tehlikelere karşı daima dikkatli olun. 10-Yoldaki uyarı levhaları, trafik ışıkları ve göstergelere uyun. İlkyardım Bilgisi Hayat Kurtarır. Trafik kazaları sonrası ilk yardım uygulamalarının doğru bir şekilde yapılması sayesinde yaşamların kurtarıldığı, sakatlıkların azaltıldığı bilinmektedir. Sonuç olarak başta sürücü, aile, akranlar ve toplum üyelerinin İlkyardım Eğitim Becerileri ile donatılması yolda meydana gelen kazaya veya yaralanmaya maruz kalanların hayatta kalması için hayati rol oynuyor.

Yukarıda önerilen basit on kuralın uygulanması da kazaların önlenmesini sağlamaktadır. İlkyardım eğitimi almayan bir kişinin hasta /yaralıya dokunmaması sadece 112 yi araması yeterli olacaktır.” Dedi.

Etiketler:, , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın