SİLİFKE MART AYI MECLİS TOPLANTISI

meclissSilifke Belediye Meclisi, Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut başkanlığında bir araya gelen Meclis, 11 maddelik toplantı gündemini görüşerek, karara bağladı.

Belediyenin Mart ayı meclisinde karara bağlanan gündem maddeleri ise şöyle; ‘Bir önceki toplantıya ait olan 2 Şubat 2015 tarihli tutanakların, okunup oylanması. İmar Komisyonundan gelecek evrakların görüşülmesi. Plan ve Proje Müdürlüğünden gelecek evrakların görüşülmesi. Mülkiyeti belediyeye ait olan Huzurevinin, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne olan tahsis süresinin uzatılması.

6360 sayılı kanunla belediyemize devredilen Tosmurlu Köyü Muhtarlık Binasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi. İptali suretiyle memur kadro ihdasının görüşülmesi… Silifke Belediyesi Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin görüşülmesi.. 2015 yılı meclis toplantı günlerinin belirlenmesi. 2015 yılı meclis tatil ayının belirlenmesi. Cem evlerinin ibadethane sayılması ve konusunun görüşülmesi… Dilek ve temenniler bölümünden oluştu.

SİLİFKE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN CEMEVİ KARARI

Silifke Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısında aldığı kararla, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. Karara CHP oy çokluğu ile evet derken, AKP grubunun tamamı ret verdi. MHP grubunun ise 5 üyesi ret, 6 üyesi ise kararsızlık hakkını kullanarak tarafsız durdu.

Meclis toplantısında, ilçe sınırlarında bulunan cemevlerine ilişkin verilen önerge ele alınarak, bu maddeyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay kararları okundu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı karar, CHP’li meclis üyelerinin tamamının oy çokluğuyla meclisten geçti.

‘MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Mart ayı olağan meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde, meclis üyelerine vermiş oldukları kararlardan ötürü teşekkür eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘İlçemiz için doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacağız. Bugüne kadar başarılı çalışmalara imza atan belediyemiz, bugünden sonrada en iyi hizmetleri gerçekleştirmeye devam edecektir. Meclis üyelerimize vermiş oldukları karar ve desteklerden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.

Ayrıca Dilek ve Temenniler Bölümünde getirilen önergeyle Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Binasının karşısında yer alan Göksu Parkının Özgecan Parkı olarak isminin değiştirilmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

Bunun yanında Silifke’de faaliyet gösteren Berber esnafların hafta sonu olan Pazar günlerinin tatil olması önergesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Etiketler:, , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın