SİLİFKE MERKEZ OLMALI

1133Mersin, sahil şeridi boyunca uzanan ince uzun bir şehirdir. Bu yüzden şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek uzun bir zaman almakta ayrıca petrol fiyatlarının yüksekliğinden dolayı da insanlar için oldukça maliyetli olmaktadır. Mersin il merkezinin şehrin ortasında bulunmamasından dolayı şehir merkezine gitmek 5 6 saati bulmaktadır. Hasta bir insanın üniversite hastanesine gidebilmesi çok uzun zaman almaktadır. Kanser tedavisi için kemoterapi almak zorunda olan insanlar sürekli bu çileyi çekmek zorunda kalmaktadırlar. Alışveriş ve ticaret merkezlerinin de il merkezinde olduğunu düşünürsek insanlar bunlara ulaşmak için sürekli sıkıntı çekmektedir. Bu nedenle mersinde 2. bir merkezin bulunma zorunluluğu artık kaçınılmaz bir hal almıştır.

Şehrin ortasında bulunması, şehrin 2. büyük ilçesi olması ve gelişime açık olması dolayısıyla Silifke, Mersin’in ikinci merkezi olmalıdır. Ama şuandaki siyasilerin böyle bir ufka sahip olmadıkları görülmektedir, bunun da en açık göstergesi yeni yapılan devlet hastanesidir. Yeni bir hastanenin yapılması elbette güzel bir olaydır ancak, bu hastanenin şehrin vizyonuna uygun olarak yapılması elbette daha büyük bir önem arz etmektedir. Eski devlet hastanesi yaklaşık 200 yatak kapasitelidir; yeni yapılan hastane de aynı şekilde 200 yatak kapasitelidir. O zaman insanın aklına şu soru geliyor: ‘Eski hastane yapıldığı zamanki Silifke’nin nüfusuyla şimdiki Silifke’nin nüfusu aynı mı?’ Tabi ki de aynı değil. O zaman o yatırım,Silifke’yi bir merkez yapacak geleceğe taşıyacak bir yatırım olmuyor.

Birde hastanenin yeri konusu var, sağlık da bazen saniyelerin bile çok önemli olduğu zamanlar vardır; o yüzdendir ki bir hastane yapılacağı zaman yeri konusu da hafife alınacak bir konu değildir. Silifke şehir merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkta olan bir hastane başımıza geldiği zaman bitmek tükenmek bilmeyen bir yol oluyor ve ölümlere sebep olabiliyor.

Bunun yanında Çarşının göbeğinde en işlek cadde de bulunan eski Devlet Hastanesi de  kaderine terk edilmiş. şehrin yüz karası konumunda duruyor. Altın gibi yer sağlık gibi önemli bir konuda yıllardır değerlendirilemiyor. Hiç bir şey yapamıyorsanız, Acil servisi oraya taşıyın onlarca insanın hayatını kurtarmış olursunuz.

Yeni yapılan Hastanenin 500 yatak kapasiteli, yeni cihazlarla donatılmış bir araştırma hastanesi olması ve kanserin bu kadar yaygın hale geldiği günümüzde, tedavisinin Silifke’de yapılabilmesi elbette Silifke için büyük bir yatırım olurdu. İşte o zaman Silifke’nin, Mersin ilinin 2. merkezi olması konusundaki adımlardan birisi gerçekleşmiş olabilirdi.

 

Metin Araycı

 

Etiketler:, , , , , , , ,

Bir Yanıt to “SİLİFKE MERKEZ OLMALI”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-content\themes\boldnews\includes\theme-comments.php:65 Stack trace: #0 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-content\themes\boldnews\includes\theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-wp-walker.php(144): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-includes\comment-tem in C:\HostingSpaces\wvyislis\selefkoshaber.com\wwwroot\wp-content\themes\boldnews\includes\theme-comments.php on line 65
    WordPress › Hata