SİLİFKE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖREX FUARINDA

silfkeeBu yıl 5.si düzenlen Türkiye’nin en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan Yöresel Ürünler Fuarı ( YÖREX ) 22 Ekim Çarşamba günü kapılarını Antalya’da misafirlerine açtı. SİLİFKE TSO’nun da açtığı stantla büyük ilgi gördüğü fuarın açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de katıldı.
Geçtiğimiz yıl 60 ilden 200 firmanın katıldığı fuar, bu yıl 62 ilden ve KKTC’den 320 firmayı aynı çatı altında buluşturarak yöresel ürünlerin tanıtılması ve markalaşması adına imkan sağlanmış oldu.
Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle ve ilçemize ait yöresel ürün olan, şu an coğrafi işaretinin Tescili aşamasında olunan “SİLİFKE YOĞURDU” nun tanıtımının yapılması, markalaşmasına katkıda bulunulması ve ulusal pazarlara açılarak ticari hayatın canlandırılması hedefleniyor.
Bu fuarda,1 yıl önce çıktıkları yolculukta Silifke Yoğurdu’nu bir dünya markası yapma çabası içinde olunduklarını belirten Başkan Nurettin KAYNAR, yöresel ürün olan “SİLİFKE YOĞURDU” nun farkındalığı konusunda ciddi yol aldıklarını söyledi.
Bu yılki fuarda katılımın 100 bin kişi civarında olduğunu belirten KAYNAR, ülkemizdeki tüketim ve üretim alışkanlıkların deforme olduğu son dönemde, bu toprakların bize verdiği, binlerce yıllık medeniyetlerin bize emanet ettiği bu değerlere tekrar sahip çıkmak, bunları ekonomiye kazandırmak, yerinde istihdamı sağlamak, insanımıza iş ve aş edindirmek için yoğun bir şekilde çalışmaktayız, dedi.

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın