SİLİFKE ÜLKÜ OCAKLARINDAN İSTİKLAL MARŞININ KABULU İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

occkİstiklal Marşının Kabulü İle İlgili Açıklama Yapan Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Göbekci, “Silifke Ülkü Ocakları olarak ilk önce, Türkiye Cumhuriyeti`nin mevcut anayasasına göre “değiştirilmesi teklif dahi edilemez” maddelerden biri olan İstiklal Marşının, sıradan bir şiir olmadığını, onu yazan Akif`inde sıradan bir şair olmadığının bilinmesini isteriz.” dedi.

Mustafa Göbekci Açıklamasında şunları söyledi;

Hem fikri, hem zikri ile, söyleminden eylemine kadar tam bir milliyetçi insanın, milli nitelikler taşıyan bir şiiridir İstiklal Marşı….

İstiklâl Marşı, milletimizin kanadının kırıldığı, kapana kıstırılmaya çalışıldığı, dört bir yanının işgalciler tarafından kuşatıldığı anda bile; yılmadan, umudunu kaybetmeden, hürriyet inancını yitirmeden tek yürek olarak nasıl kahramanca çarpıştığının destanıdır.

İstiklâl Marşı, Türk milletinin mücadeleci ruhunu, bağımsızlık aşkını, sömürgeci güçlere karşı dik duruşunu yansıtan eşsiz bir eserdir.

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy`un yazdığı İstiklâl Marşı, 12 Mart 1921 yılında TBMM`de kabul edilmiştir. İstiklâl Marşımızın kabulünün 94`üncü yıldönümünü kutluyoruz.
“Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” sözleriyle BAYRAK İNMEZ;
“Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli- ebedi yurdumun üstünde benim, inlemeli …” sözleriyle EZAN DİNMEZ ;
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda… / Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden naaşım” sözleriyle ŞEHİTLER ÖLMEZ;
“Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın… / Verme ”“dünyaları alsan da- bu cennet vatanı” sözleriyle VATAN BÖLÜNMEZ;
“ Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” sözleriyle TÜRK YENİLMEZ, ESİR EDİLMEZ demek istemiş, bu şekilde düşmanı uyarmaya, hitap ettiği milleti de uyandırmaya çalışmıştır…

12 Mart 1921’de üç kez ayakta okunarak kabul edilen millî marşımız, 94 yıldır ay yıldızlı bayrağımıza yoldaş olmuş; her Türk’ün yüreğinde ve dimağına hürmetle ve muhabbetle kalıcı bir şekilde işlemiştir. Ülkemizin en dar ve sıkıntılı dönemlerinde yazılan İstiklâl Marşı, bu millete olan sonsuz güvenin bir nişanesi, inancın ve azmin hangi güçlükleri yenebileceğine olan imanın mısralara dökülmüş en edebî ifadeleridir.
“Ben ezelden beridir, hür yaşadım, hür yaşarım
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” ifadelerinde olduğu gibi Türk milletinin özgürlüğe olan aşkını en veciz şekilde anlatımını yine millî marşımızda buluruz. Ülkücü Türk gençliği olarak Türk milletinin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklâl Marşı’mızın nazlı bayrağımızla birlikte sonsuza dek yaşayacağını, ve yaşatacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz. Hiçbir kirli pazarlık ve kirli amaç Türk milletinin bayrak aşkını, vatan aşkını, İstiklâl marşı sevgisini söndüremez. Akif’in de İstiklâl Marşı’mızda dediği gibi;
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son OCAK
Vatanımızda son “ocak” kalıncaya dek İstiklâl Marşı’mız ülkücü Türk gençliği tarafından coşkuyla söylenecek ve diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Silifke Ülkü Ocakları olarak şunun bilinmesini isteriz ki, İstiklâl Marşı`ndan, Öğrenci Andı`ndan, milli bayramlarda yapılan törenlerden rahatsızlık duyanlar, artık resmi toplantılarda bile bunu açıkça dile getirmekten çekinmemektedir. İstiklâl Marşı`na alerji duyan kesimler, biraz cesaret bulsalar tıpkı Öğrenci Andı`nda yaptıkları gibi, İstiklâl Marşı`nın okutulmaması için de kampanya başlatacaktır.

94 yıllık süreçte birçok badire atlatan ülkemiz, bugün hiç olmadığı kadar bölücü söylemlerle çevrelenmiştir. Teslimiyetçi politikalara kucak açanlar, terörü cesaretlendirenler, Türkiye`nin üniter yapısını bozmaya, birlik ve bütünlüğünü dinamitlemeye, huzuruna sekte vurmaya çalışanlar, dün Öğrenci Andı`nı, bugün de İstiklâl Marşı`nı hedef tahtası yapmaktadır.

Her gün yeni stratejiler geliştiren bu cenah, Ulu Önder Atatürk`ün bizlere yadigâr bıraktıklarını teker teker elimizden almaya ant içmiştir. Ancak, hür yaşamayı hayat felsefesi haline getiren milletimiz çirkin tezgâhlara gereken karşılığı vermekte, teröre, sömürgeci zihniyete, dirliğimize saldıranlara, insanlarımız arasına nifak tohumları ekenlere karşı yekvücut olmaktadır. Ülkemiz üzerindeki bu karanlık örtünün kalkacağına ve ferasetini kaybetmiş yöneticilerin, mandacılığı hortlatmaya çabalayan güçlerin, terörü besleyen ve büyüten yapının bir gün hareket alanı bulamayacağına yönelik inancımız tamdır.

Bu vesileyle Silifke Ülkü Ocakları olarak İstiklâl Marşımızın kabulünün 94`üncü yıldönümünü kutluyor; Millet Şairi Mehmet Akif Ersoy`u şükran ve rahmetle anıyoruz.” dedi

Etiketler:, , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın