SİLİFKE’DE MÜTEAHHİTLER BİRLİK OLUYOR

Insaati_yarim_birakip_kacan_muteahhide_para_cezasi_uygulanacak_55053_2475dSilifke’de inşaat müteahhitleri bir çatı altında toplanıyor
Ticaret ve Sanayi Odasında toplanan İnşaat müteahhitleri birliği sağlamak için dernek kurmak istiyor.
Silifkeli inşaat müteahhitleri, TÜRKİYE ekonomisinin lokomotifi durumunda olan inşaat sektöründe yaşanan sorunları ve çözüm önerileri noktasında birlik sağlamak için, bir çatı altında toplanıyor.
MÜTEAHHİTLER DERNEK KURMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI,
Silifkeli Müteahhitler, yaşanan sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak ve Silifke Müteahhitler Derneğini kurmak için bir araya geldi. Silifkeli Müteahhitlerden Erdoğan Özbağ’ın, Silifke’de bir Müteahhit Derneği kuralım ve fikir alışverişinde bulunalım düşüncesinden yola çıkan müteahhitler Silifke Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda toplandı.
Yaşanan sorunların paylaşıldığı toplantıda Müteahhitlerin, bazı kurum ve kuruluşlarda saygı görmediği, binlerce kişiye iş imkanı sunan, yaklaşık 60 iş sektörünü etkileyen inşaat sektörünün hiçe sayıldığını ifade ettiler.
Müteahhitler adına konuşan ER-BA İnşaat sahibi Erdoğan Özbağ, “Silifke’de benim tanıdığım yaklaşık 60 Müteahhit var. Her birinde çalışan sayısını düşündüğümüzde Silifke’de büyük bir iş koluyuz. Binlerce insana iş ve aş verdiğimiz gibi inşaat sektörü yanında 50-60 farklı sektörü de etkiliyor. İnşaat sektörü sekteye uğradığı an diğerlerinin hepsi birden etkileniyor” dedi.
Tüm Müteahhitlerin çeşitli sorunlarla karşılaştığını ifade eden Özbağ, “Yaşadığımız sorunları daha kolay aşabilmemiz için bizlerinde güç birliği kurması gerekiyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde araştırmalar yaptım. Her yerde müteahhitler dernek kurup birliktelikler sağlamışlar. Bizde bunu başarabiliriz” dedi.
Özbağ, “Kıymetli Hemşerilerim, Kader Ortaklarım Bizler Silifke’de iş yapan müteahhitler olarak Silifke’de iş yapıp, istihdam sağlayıp Silifke ekonomisinin bel kemiğiyiz. Silifke’de inşaat sektörü sayesinde 5000 kişiye kazanç sağlayan kişileriz. Bu ekonomik ve sosyal gücümüz maalesef gerekli itibarı görmemektedir. Teke tek yaşadığımız sorunları tek başına aşmamız maalesef zor olmamaktadır fakat müteahhitler olarak toplanır ve kurumsal olarak mücadele edersek yaşadığımız sorunların üstesinden gelmek daha kolay olacaktır” dedi.
Karşılıklı fikir alışverişlerinin alındığı toplantıya katılan Müteahhitler ise “Ya dernek kuralım, ya da Silifke Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir komite oluşturalım. Böylelikle oluşacak komite yaşanan sorunları gerekli mercilere daha kolay iletir ve daha kolay çözüm buluruz” diye konuştular.
Silifke Ticaret Odası başkanı Nurettin Kaynar ‘Ticaret Odası üyelerimiz olan müteahhitlerin sorunlarını çözmek adına Ticaret Odasının her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu sektörsel bazda yaşanan sorunların 60 a yakın meslek grubunu etkilediğini ve bu yüzden kolayca,karşılıklı iyi niyetle çözülebilecek tüm sorunların çözümü konusunda yönetim kurulumuzun hazır olduğunu tüm üyelerimizin bilmesini isterim’ dedi.

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın