SİLİFKE’DE TARİHİ KONAK RESTORE EDİLİYOR

serifa-al-konakAdana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izni ve Silifke Belediyesi’nin öz kaynakları ile başlayan restorasyon çalışmasını müteahhit firma yürütüyor.

Plan ve Proje Müdürü Mimar İsa Yüksel’den bilgi alan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, restorasyon çalışmasını yerinde inceledi.

Tarihi bir binayı daha ayağa kaldırmanın ve Silifke’ye kazandırmanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel,  Pazarkaşı mahallesinde hayırsever vatandaş Şerife Al konağında yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını da kaydetti. Şehrin tam merkezi konumunda bulunan bu tarihi konağı tekrar ayağa kaldırmak ve ilçeye kazandırmak için çalışma başlattıklarını vurgulayan Öngel, ‘Plan ve proje müdürlüğümüzün hazırladığı tadilat projesi, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurul’umuzun izinleri ve belediyemizin öz kaynakları ile bu projemizi başlattık. Şu an müteahhit firma çalışmalarını yürütmektedir. Şu anda binanın ahşap olan bölümlerinde devam eden çalışmanın yanı sıra binanın taş kısımlarında da çalışmalarımız devam etmektedir. Binayı tekrar restore ederek topluma kazandırılması ile ilgili projemizi kısa sürede hayata geçireceğiz. Belediye olarak ilçemizde bulunan tarihi evlerin restore edilerek hizmetine açılmasından yanayız. Bu konaklar ilçemizin tarihi ve kültürünü yansıtmaktadır. Bu nedenle yıkılıp yok olmasını istemiyoruz. Vatandaşımız kendisi restore ettiremiyor veya bakımını yapamıyorsa bu binaları belediyemize bağışlasınlar biz restore edelim’ dedi.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın