SİLİFKE,İLK HAC KAFİLESİNİ UĞURLADI

hacSilifke’den kutsal topraklara gidecek olan ilk Hac Kafilesi, dualarla uğurlandı. Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un da katıldığı uğurlama töreni, Atatürk Anıt meydanında gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, hacı adaylarına hitaben bir konuşma yaptı. Turgut, ‘Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız, bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk günkü gibi tertemiz ve günahsız olarak dönme fırsatını yakalamış olacaklardır.
Bu yolculuk sıradan bir yolculuk olmadığı gibi, bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak dünya Müslüman kardeşliğinin tadını sonuna kadar yaşayacağımız bir yolculuktur.
Bu vesile ile dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olan bu yolculuğun, tüm hacı adaylarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bugünkü organizede emeği geçen Müftülük personellerimize ve belediye personellerimize canı gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, konuşmasının ardından kutsal topraklara gidecek olan 30 hacı adayına, içerisinde seccade, tesbih ve Türk Bayrağı bulunan çeşitli hediyeler verdi.
Hacı adayları, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a, böylesine anlamlı ve güzel bir hediyeden dolayı teşekkür ederek, ‘Başkanımızı kutsal topraklarda hatırlayacağız ve görevinde başarılı hizmetler gerçekleştirmesi için dualar edeceğiz. Katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz’ diye konuştular.
Hacı adaylarına yönelik hazırlanan uğurlama törenine İlçe Müftüsü Emin Yüksek, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan Yardımcısı Zarif Korkmaz, hacı adayları ve aileleri ile Müftülük personelleri katıldı.

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın