SİLİFKE’Lİ MUCİT

154895_10151207788865927_1597932267_n2 Litre Benzinle 150 Km Gidebilen Bisikletli Motor Yaptı
Mersin’in Silifke ilçesinde bisiklet kid (bisikletli motor) yapan Sabri Dölek, bisikletli motorun 2 litre benzinle 150 kilometre mesafe yaptığını söyledi.
Bisiklet kidini özellikle yaşlılar için yaptığını belirten 63 yaşındaki Sabri Dölek, “Bisiklet kidin motorunu Amerika’dan getirttim. Bisiklet çatısı, otomatik kavrama ile sadece debrajla çalışan bu bisiklet kidi yaşlılara göre dizayn ederek yaptım. İlçemizde park sorunu bulunmaktadır. Yaptığım bisiklet kidin park sorunu yoktur. Şehir içinde rahatlıkla dolaşılabilir. Ayrıca ister pedal çevirip gidebilirsiniz, isterseniz motora geçip motosiklet olarak da kullanabilirsiniz. Hem spor yapabilir, yorulduğunuzda motosiklete geçebilirsiniz. Ayrıca benzin bittiğinde pedal çevirerek en yakın petrol istasyonuna gidebilirsiniz. Bisiklet kidi 3 günde yapıp kullanıma hazır hale getirdim. Fazla bir maliyeti de yok. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın kısa mesafede işlerini halledebileceği bu bisiklet kide Silifke halkı büyük ilgi duyuyor” dedi.

Sabri Dölek, geçen yıl da elektrikli bisikletine güneş enerji paneli taktığını, son dönemde benzin ve elektriğe yapılan zamma inat ücretsiz yolculuğun tadını çıkarttığını söyledi.

Bisiklet kidi gören vatandaşlar ise, güzel bir icat olduğunu ifade ederek, Sabri Dölek’i yaptığı icadından dolayı kutladılar.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın