SİLİFKE’LİLER İLK HAÇ KAFİLESİNİ UĞURLADI

Silifke’den kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı. Törene katılan Silifke Belediye Başkanvekili Hasan Mazlum Kirişçi, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek her hacıya bir gül ve çeşitli hediyeler verdi.

Göksu mahallesi Göksu Otel önünde düzenlenen uğurlama töreni Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, “Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamış olacaklardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde göreviniz, ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevi tamamlamak olmalıdır.” dedi.

Hacı adaylarının hazır bulunduğu törende kuranı kerim okunarak ilahiler söylendi.

Törende ayrıca Silifke Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler hacı adaylarına verildi. Silifke’den kutsal topraklara hareket eden ilk hac kafilesinin uğurlama töreninde konuşan  Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan,  hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek her hacıya bir gül ve belediye tarafından hazırlanan çeşitli hediye paketlerini verdi. Uğurlama törenine Silifke Belediye Başkanvekili Hasan Mazlum Kirişçi, Başkan Yardımcıları Eyüp Arslan, Gani Coşkun, Mahmut Nasuhoğlu, belediye meclis üyeleri Halil Gür, Muammer Yüksel, Teslime Bozkaya, Kerim Yazar,  Mücahit Aktan ve Atakent Belediye Başkanı hasan Uslu katıldılar.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın