“ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI” SERGİSİ AÇILDI

acilis-Mersin’in Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bu yıl 2.si düzenlenen “Şimdi Düşünme Zamanı” adlı teknoloji tasarım sergisi büyük beğeni topladı.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen serginin açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Sn. Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Sn. Bayram Ali Öngel, İlçe Müftüsü Sn. Bekir Kaplan ve Özel İdare Müdürü Sn. Erkan Arıcı birlikte kestiler.

Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Mehmet Ali Akış eşliğinde sergiyi gezen kaymakam  Damatlar, öğrencilerle sohbet edip, hazırlanan projeler hakkında bilgiler aldı.

Komisyon başkanlığını Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Turan’ın yaptığı projede Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sevgi Baykal ve Mehmet Ali Akış görev alıyor.

Silifke Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Çiftçi yaptığı açıklamada, “Türk Patent Enstitüsü ve Milli Eğitim Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen sergi ilk olarak 2007 yılında sadece Ankara’da yapıldı. Daha sonraki yıllarda ülke geneline yayıldı. Silifke olarak bu sergiyi ilk olarak geçen yıl yaptık. Bu yılda ikincisi gerçekleştiriyoruz. İlçemiz 2011 yılında Ahmet Necati Hancıoğlu Ortaokulunun “Kopyaya Son” isimli projesiyle Ankara finallerine katıldık. Bu yıl da buradaki eserlerden 9 tanesi Mersin’de düzenlenecek olar sergide yer alacak. Mersin’de yapılan değerlendirmeler sonucu 2 eser Ankara finallerine gidecek. Umarım öğrencilerimizin hazırladığı bu projeler Ankara’ya gitmeye hak kazanır” dedi.

Şimdi Düşünme Zamanı isimli Teknoloji ve Tasarım sergisine Kaymakam Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Köroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın