SOSYAL MARKET AÇILDI

sosyalmarket-1jpgSilifke Kent Konseyi genel kurulu tarafından kabul edilen ve Silifke Belediye Meclisine sunulan sosyal market projesi hayat buldu. Belediye Başkanlığı ile Türk Kızılayı Silifke Şubesi’nin ortaklaşa yürütecekleri giyim eşyası, çocuklar için oyuncak ve ayakkabı ürününün yer aldığı sosyal market hizmete açıldı. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin bu sosyal marketten giyim eşyası, çocuklar için oyuncak ve ayakkabı ihtiyaçlarını temin edebilecekleri açıklandı.
Saray mahallesi otogar karşısında bulunan mülkiyeti belediyeye ait binada hizmete giren sosyal market’in Silifke’de büyük bir eksikliği ortadan kaldıracağını belirten Silifke  Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, markette giyim eşyası, çocuklar için oyuncak ve ayakkabı bulunacağına dikkat çekti. Silifke Kızılay Şube Başkanlığı ile belediyenin ortaklaşa yürüttüğü “Merhamet damlaları umut olsun” adlı projenin yürütülmesine ilişkin hazırlanan işbirliği protokolü Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren arasında imzalandı. Proje hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel yaptığı açıklamada, “Silifke Kent Konseyi genel kurulu tarafından gündeme alınan ve belediye meclisimize sunulan sosyal market projesini biz de belediye olarak Kızılay Şube Başkanlığımızla ortaklaşa uygulamaya koyduk. İlçemizde yaşayan yardıma muhtaç ailelerin hizmetine sunduğumuz bu markette ilk etapta giyim eşyası, çocuklar için oyuncak ve ayakkabı yer almaktadır. Yardıma muhtaç insanlarımıza yardım yapılırken zaman zaman onların rencide edildiklerine tanık olabiliyoruz. Bir aileye yardım yaparken onun ihtiyacı olmayan bir malzeme kendisine verilebiliyor. Bugün açtığımız bu market ile bu sorunlara son vereceğiz. Belediyemize müracaat eden ihtiyaç sahibi kişilerle ilgili gerekli tespitler yapıldıktan sonra kendilerine açtığımız bu marketten yardımcı olacağız. Kızılay Şube Başkanlığımızla ortaklaşa yürüteceğimiz bu faaliyetlerimizde ihtiyaç sahipleri markete gelerek ihtiyaçlarını kendileri alabileceklerdir. İlk etapta giyim reyonumuz hizmete açılmıştır. İlerleyen günlerde gıda reyonunu da hizmete açacağız” dedi.
Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren ise konuşmasında, belediye ile ortaklaşa düzenledikleri sosyal market projesinde yardıma muhtaç kişilere giyim eşyası, çocuklar için oyuncak ve ayakkabı yardımında bulunulacağını bildirdi. Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren, evinde veya iş yerinde ihtiyaç fazlası olarak yer alan giyim, ayakkabı, çocuklar için oyuncak ve ortopedik ürünlerinde kabul edileceğini belirterek, bağışta bulunacak hayırsever vatandaşları da kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın