TAKAD’DAN ÖNGEL’E ZİYARET

takad-1jpgSilifke Taşeli Kadın Derneği’nin (TAKAD) kurucuları Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğretim  Görevlisi Tuğba Uslugil (kamu yönetimi), Yrd. Doç. Dr. Pınar Yardımcı (iktisat), Öğretim Görevlisi Nevruze Sayın (istatistik) ve Okt. Müge Şenol (İngilizce) Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret ettiler.
Başkan Öngel’i ziyaretinde TAKAD’la ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Tuğba Uslugil, Türk toplumunda kadın konusunda duyarlılık yaratmak ve bilinci arttırmak, kadının ülke genelinde sosyal hayattaki ve özellikle ülke ekonomisindeki konumunu güçlendirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmak, kadınların bu faaliyetleri ile ilgili olarak karşılaştıkları tüm güçlüklerin aşılması amacıyla gerekli desteği sağlamak kadın sorunlarına duyarlı kişiler arasında işbirliği ve dayanışmayı artırmak, amaçları ile kurulduğunu anlattı. Kadının toplumdaki yerinin daha da güçlü kılınması ve kadının har alanda temsil hakkına kavuşturulmasını istedi.
Kadınların her alanda görev alabilmeleri için yerel yönetimler olarak büyük önem verdiklerini belirten Başkan Öngel, kadınları tek çatı altında toplayan TAKAD’ın kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dernek üyeleri ile birlikte bir süre sohbet eden Başkan Öngel, belediye olarak sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın